Stekt tofu med ristet blomkål og peanøttsaus
Her brukes en sterk rød currypaste, derfor er ca. 1 ss nok. Smak deg frem, for styrken kan variere fra merke til merke.
Tid: 20 min
Porsjoner: 4
400 g fast naturell tofu
2 ss maisenna
1 lite blomkålhode (400 g)
1 hvitløksfedd
75 g ristede, salte peanøtter
1 ss rød currypaste, (Mae ploy)
1 boks lett kokosmelk (6%, 400 ml)
1 ss japansk soyaolje
rapsolje
salt
tilbehør:
3 dl basmatiris
Slik gjør du:
1. Skjær tofuen i skiver og vend dem i maisstivelse. Bryt blomkålen i små buketter, ta vare på stilkene, og skjær den grove delen i biter. Skrell og riv hvitløken. Bland peanøttene i en kjøkkenmaskin til grove smuler.
2. Bland hvitløk, currypaste, peanøtter (spar litt til garnityr), kokosmelk og soyaolje i en kjele. La blandingen koke i ca. 10 min.
3. Stek tofuen i ½ ss olje i ca. 2 min. Krydre med 2 krm salt. Stek blomkålen i ca. 3 min. i en varm stekepanne. Krydre med ½ ts salt. i ca. 2 min.
4. Fordel ris, saus, tofu og blomkål i dype tallerkener. Dryss over med peanøttsmulene du sparte.
Ca. 610 kcal per porsjon, 28 g fett, 31 g protein, 58 g karbohydrater
Les også: 10 matvarer som aldri går ut på dato