½
ss
ras el hanout (krydder fra Nord-Afrika som inneholder 16 ingredienser)
½
pakke safran (½ g)
1
ts
røkt paprikapulver (eller vanlig)
½
boks hakkede tomater (400 g)
3½
dl
vann
1
grønnsaksbuljongterninger
½
dl
røde linser, ukokte
50
g
babyspinat
½
ts
salt
1
klype
kvernet svart pepper
Tilbehør:
1½
dl
couscous
1
dl
tyrkisk yoghurt
1
dl
granateplekjerner
½
potte koriander
Slik gjør du:
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Rens og skjær auberginen i terninger. Skrell og skjær gulrøttene i terninger. Skyll kikertene med kaldt vann og la dem renne av.
Stek løk og aubergine i olje i en stor gryte i ca. 5 min. Tilsett hvitløk og gulrøtter og la det frese i ca. 1 min. Tilsett ras el hanout-krydder, safran og paprikapulver, og la det frese i ca. 2 min.
Rør inn tomater, vann, buljongterninger, linser og kikerter. La gryten småkoke under lokk i ca. 20 min.
Vend inn spinaten i gryten og la den falle sammen. Krydre med salt og pepper.
Server gryten med couscous, en klatt yoghurt, granateplekjerner og koriander.