Oppskrift på Vegetargryte fra Marokko

En smakfull og krydret gryte med herlig kryddesammensetning fra Marokko.

Vegetarisk gryte
© Foto: Anna Kern

Vegetargryte fra Marokko

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • ½ stor gul løk
  • hvitløkfedd
  • ½ aubergine
  • 1 gulrøtter
  • ½ boks kokte kikerter (380 g)
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ss ras el hanout (krydder fra Nord-Afrika som inneholder 16 ingredienser)
  • ½ pakke safran (½ g)
  • 1 ts røkt paprikapulver (eller vanlig)
  • ½ boks hakkede tomater (400 g)
  • 3½ dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterninger
  • ½ dl røde linser, ukokte
  • 50 g babyspinat
  • ½ ts salt
  • 1 klype kvernet svart pepper

Tilbehør:

  • 1½ dl couscous
  • 1 dl tyrkisk yoghurt
  • 1 dl granateplekjerner
  • ½ potte koriander

Slik gjør du:

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Rens og skjær auberginen i terninger. Skrell og skjær gulrøttene i terninger. Skyll kikertene med kaldt vann og la dem renne av.
  1. Stek løk og aubergine i olje i en stor gryte i ca. 5 min. Tilsett hvitløk og gulrøtter og la det frese i ca. 1 min. Tilsett ras el hanout-krydder, safran og paprikapulver, og la det frese i ca. 2 min.
  1. Rør inn tomater, vann, buljongterninger, linser og kikerter. La gryten småkoke under lokk i ca. 20 min.
  1. Vend inn spinaten i gryten og la den falle sammen. Krydre med salt og pepper.
  1. Server gryten med couscous, en klatt yoghurt, granateplekjerner og koriander.
Vegetarisk gryte
© Foto: Anna Kern