Kyllingsuppe med rotfrukt, dill og nudler
Tid: 30 min. + koketid
Antall personer: 4
1 hel kylling, ca. 1 kilo
1 ½ liter vann
1 løk
3 hvitløkfedd
10 hvite pepperkorn
2 laurbærblad
1 grønnsaksbuljongterninger
1 ss salt
2 gulrøtter
2 pastinakker
5 sjalottløk
70 g frisk spinat
½ potte dill
200 g brede risnudler
Slik gjør du:
1. Skyll kyllingen i kaldt vann, og tørk den godt med kjøkkenpapir, innvendig og utvendig. Legg den i en gryte, og hell over nok vann til at det dekker kyllingen. Kok opp.
2. Skrell og skjær løken i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Skum av kokevannet, og tilsett løk, hvitløk, pepperkorn, laurbærblader og salt. La det koke under lokk i 1–1 1/2 time til kyllingen er ordentlig mør.
3. Ta opp kyllingen, og la buljongen koke uten lokk i ca. 10 min. Sil buljongen, og ha den tilbake i gryten.
4. Skrell og skjær gulrøtter og pastinakk i terninger. Rens og strimle sjalottløken. Ha rotfrukt, løk og spinat i buljongen, og la det putre med i ca. 10 min.
5. I mellomtiden renser du lår, vinger og skrog for kjøtt. Riv store biter kjøtt i strimler. Spar kyllingbrystene til for eksempel en pastasaus. Hakk dillen.
6. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. La dem renne av. Fordel nudler og kjøtt i 4 skåler. Fordel suppe over, og topp med dill.
