kyllingsuppe oppskrift
© Lisa Björner

Budsjettmiddag: Oppskrift på enkel suppe som også gir rester

Å kjøpe en hel kylling lønner seg både for lommeboken og for å få maksimalt med smak. Som i denne varmende suppen der kokingen av kyllingen hel, gir en smaksrik buljong. Et ekstra pluss er at denne retten nesten lager seg selv på koketoppen.

9. mars 2023 av Anna Wendt

Kyllingsuppe med rotfrukt, dill og nudler

Tid: 30 min. + koketid
Antall personer:

1 hel kylling, ca. 1 kilo
1 ½ liter vann
1 løk
3 hvitløkfedd
10 hvite pepperkorn
2 laurbærblad
1 grønnsaksbuljongterninger
1 ss salt
2 gulrøtter
2 pastinakker
5 sjalottløk
70 g frisk spinat
½ potte dill
200 g brede risnudler

Slik gjør du: 

1. Skyll kyllingen i kaldt vann, og tørk den godt med kjøkkenpapir, innvendig og utvendig. Legg den i en gryte, og hell over nok vann til at det dekker kyllingen. Kok opp. 

2. Skrell og skjær løken i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Skum av kokevannet, og tilsett løk, hvitløk, pepperkorn, laurbærblader og salt. La det koke under lokk i 1–1 1/2 time til kyllingen er ordentlig mør. 

3. Ta opp kyllingen, og la buljongen koke uten lokk i ca. 10 min. Sil buljongen, og ha den tilbake i gryten. 

4. Skrell og skjær gulrøtter og pastinakk i terninger. Rens og strimle sjalottløken. Ha rotfrukt, løk og spinat i buljongen, og la det putre med i ca. 10 min. 

5. I mellomtiden renser du lår, vinger og skrog for kjøtt. Riv store biter kjøtt i strimler. Spar kyllingbrystene til for eksempel en pastasaus. Hakk dillen. 

6. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. La dem renne av. Fordel nudler og kjøtt i 4 skåler. Fordel suppe over, og topp med dill.

Les også: Her er 9 oppskrifter på smakfulle og enkle supper

kyllingsuppe oppskrift
© Lisa Björner

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...