Kremet pasta med svart trompetsopp

Svart trompetsopp er en sjeldent smakfull sopp, men ikke blant de vanligste. Den kan erstattes med traktkantarell, gul trompetsopp, kantarell eller steinsopp.

Sopp pasta
© Mette Alstad

Kremet pasta med svart trompetsopp

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 porsjoner

  • 15 g tørket svart trompetsopp (200 g fersk)
  • 15 g tørket traktkantarell (200 g fersk)
  • 2 stk sjalottløk
  • 3 dl fløte
  • dl hvitvin
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • parmesan
  • 250 g pasta

Slik gjør du

  1. Bløtlegg tørket sopp i en bolle med vann i ca. 15 min.
  1. Skjær sjalottløk i halve ringer mens du venter på soppen.
  1. Stek soppen til vannet har sluppet og fordampet.
  1. Ha i olje og sjalottløk og stek til løken har falt sammen.
  1. Ha i hvitvin og la surre til vinen er fordampet.
  1. Ha i smør, salt og pepper og stek til nesten sprø.
  1. Ha i fløte og la putre til sausen er tyknet og gyllen.
  1. Samtidig koker du saltet vann til pasta. Avhengig av koketid, ha i pasta så det klaffer med ferdig saus (g jerne ca. når du har i fløte i sausen).
  1. Ha pastaen i sausen og bland godt.
  1. Riv over parmesan Server og nyt.
Sopp pasta
© Privat