Grillet sopp med rosésalat, granateple og fetakrem
Unngå å slå av skjermen
Ingredienser
2
porsjoner
150
g
opp, f.eks. sjampinjong, kantarell og steinsopp
1
dl
mathvete
½
lite granateple
½
dl
tørkede aprikoser
½
bunt
bladpersille
1
små rødløk
½
hoder rosésalat
1
ss
olivenolje
½
ss
olivenolje
½
ss
olivenolje
¼
ts
flaksalt
¼
ts
flaksalt
½
ts
flaksalt
½
ss
hvitvinseddik
Fetaost krem
75
g
fetaost
100
g
naturell kremost
1
ss
olivenolje
½
ss
presset sitron
Slik gjør du:
Kok mathveten etter instruksjonene på pakken. Ta ut frøene fra granateplet. Strimle aprikosene. Plukk og hakk persillen.
Bland mathvete, granateplefrø, aprikoser og persille.
Skrell og skjær løken i grove båter. Skjær rosésalaten i store biter, behold roten på både løk og salat, slik at båtene henger sammen. Gni inn løk- og salatbåtene med 2 ss olje, og stek dem rundt om i en panne til de har fått fin farge og salaten har myknet. Krydre med ½ ts flaksalt. Grovhakk løk og salat og bland det med mathveten.
Rens og skjær soppen i grove biter. Bland soppen med 1 ss olje og stek til den har fått fin farge. Krydre med ½ ts flaksalt. Bland soppen inn i salaten. Hell over 1 ss olje og eddik og krydre med 1 ts flaksalt.
Fetakrem: Ha fetaost, kremost, olje og sitronsaft i en mikserbolle og miks til en jevn krem.