Oppskrift på grillet sopp med rosésalat, granateple og fetakrem

En høstsalat med mye smak. Server den varm eller lun.

Sopp salat
© Helén Pe

Grillet sopp med rosésalat, granateple og fetakrem

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 porsjoner

  • 150 g opp, f.eks. sjampinjong, kantarell og steinsopp
  • 1 dl mathvete
  • ½ lite granateple
  • ½ dl tørkede aprikoser
  • ½ bunt bladpersille
  • 1 små rødløk
  • ½ hoder rosésalat
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ss olivenolje
  • ½ ss olivenolje
  • ¼ ts flaksalt
  • ¼ ts flaksalt
  • ½ ts flaksalt
  • ½ ss hvitvinseddik

Fetaost krem

  • 75 g fetaost
  • 100 g naturell kremost
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ss presset sitron

Slik gjør du:

  1. Kok mathveten etter instruksjonene på pakken. Ta ut frøene fra granateplet. Strimle aprikosene. Plukk og hakk persillen.
  1. Bland mathvete, granateplefrø, aprikoser og persille.
  1. Skrell og skjær løken i grove båter. Skjær rosésalaten i store biter, behold roten på både løk og salat, slik at båtene henger sammen. Gni inn løk- og salatbåtene med 2 ss olje, og stek dem rundt om i en panne til de har fått fin farge og salaten har myknet. Krydre med ½ ts flaksalt. Grovhakk løk og salat og bland det med mathveten.
  1. Rens og skjær soppen i grove biter. Bland soppen med 1 ss olje og stek til den har fått fin farge. Krydre med ½ ts flaksalt. Bland soppen inn i salaten. Hell over 1 ss olje og eddik og krydre med 1 ts flaksalt.
  1. Fetakrem: Ha fetaost, kremost, olje og sitronsaft i en mikserbolle og miks til en jevn krem.
  1. Server salaten med kremen.
oppskrift sopp-salat
© Helén Pe