Oppskrift på frisk og god mangosalat

Finnes det ferske maiskolber i butikken, så kjøp det, da blir salaten ekstra god, men de vakuumpakkede funker helt fint, de også. Lag salaten rett før den skal serveres, slik at avokadoen ikke blir mørk.

Oppskrift på mangosalat
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Mangosalat

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • ½ isbergsalater
  • ½ maiskolber
  • ½ ss rapsolje
  • 1 ss rapsolje
  • ¼ ts flaksalt
  • ½ mangoer, modne
  • ¾ avokadoer, modne
  • ¼ sølvløk
  • ½ ss presset lime
  • ¼ ts rårørsukker
  • ¼ ts salt
  • ¼ klype kvernet svart pepper

Slik gjør du:

  1. Skjær av maiskornene fra kolbene, gjerne i større biter. Stek dem i 2 ss olje til de får fin farge. Krydre med flaksalt og legg dem på et fat.
  1. Strimle salaten. Skrell, fjern steinene og skjær mango og avokado i biter. Skrell og skjær løken i strimler.
  1. Visp sammen 4 ss olje, limesaft, sukker, salt og pepper.
  1. Legg salaten på et stort fat og topp med mais, mango, avokado og løk. Drypp dressingen over og server.
birria taco
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe