Oppskrift på kokosflan med frukt- og tequilasalsa

Flan er den søramerikanske varianten av den franske desserten crème caramel. Her lages den i en stor form, skjæres i skiver og serveres med en fruktsalsa med litt tequila i.

Oppskrift på kokosflarn
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Kokosflan med frukt- og tequilasalsa

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 People

  • 1 dl revet kokos
  • 5 egg
  • 1 boks søtet kondensert melk (397 g)
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 klype salt

Sukkerlake

  • 2 dl sukker
  • 2 ss vann

Salsa

  • 1 ananas
  • 3 pasjonsfrukter
  • 3 ss tequila
  • 2 ss rårørsukker
  • 1 ss presset lime
  • ½ dl strimlet mynte

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 150 grader. Sett en liten langpanne midt i ovnen, fylt halvfull med vann. Rist kokosen i en tørr, varm stekepanne under omrøring, til den får fin farge. Legg det på en tallerken og la det avkjøles.
  1. Sukkerlake: Ha sukkeret i en stekepanne og hell på vannet. La det koke til en lys brun karamell, rør ikke om underveis, men rist bare pannen slik at sukkeret smelter jevnt og ikke brenner seg. Hell sukkerlaken i en avlang form, ca. 1 liter, g jerne plastbelagt. Vipp formen frem og tilbake slik at laken dekker både bunnen og kantene.
  1. Visp eggene lett. Tilsett kondensert melk, kremfløte, melk, vaniljesukker og salt og visp til en jevn røre. Strø kokosen i bunnen av formen og hell over røren.
  1. Stek flanen i vannbad i ca. 1 time. Ta den ut og la den avkjøles. Sett flanen i kjøleskapet og la stå til neste dag.
  1. Salsa: Skjær bort skallet fra ananasen. Skjær bort den grove stammen i midten av ananasen og skjær fruktkjøttet i små terninger. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut frøene.
  1. Bland tequila, sukker og lime. Vend inn ananas og pasjonsfrukt. La salsaen stå i romtemperatur i ca. 1 time.
  1. Skjær langs kantene på flanen og ha den på et fat sammen med sukkerlaken. Vend inn mynte i salsaen, og server til flanen.
Oppskrift kokosflan
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe