Tacopai
© Per Ranung

Meksikansk tacopai

Prøv en ny tacomiddag – hjemmelaget pai ekte tex-mex-smaker fra spisskummin, oregano og røkt paprikapulver.

8. mars 2019

Ingredienser:

Til 8 personer 


Paibunn:

5 dl Hvetemel, siktet

2 dl Maismel

250 g Smør

1/2 ts. Salt, bordsalt

3 ss Vann


Tacofyll:

2 ts. Oregano, tørket

2 ts. Paprikakrydder, røkt

2 ts. Salt

1/2 ts Pepper, cayenne, rød

2 dl Vann

250 g Oliven, grønne

1 Glass (stort) Mais, hermetisk

4 dl cheddar, revet

2 s. Spisskummin, malt

1 ss. Rørsukker

2 stk. Løk, gul

2 Fedd Hvitløk, rå

3 ss. Rapsolje

800 g Kjøttdeig

2 ss. Maizena


Garnering og tilbehør:

1 stk. Chili, rød, rå

1 Potte Koriander, blader, rå

1 Kopp (middels) Lettrømme 18% fett


Slik lager du tacopai:

Paibunn:

1. Sett ovnen på 225 °C.

2. Bland hvete- og maismel, smør og salt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann, og samle det raskt sammen til en deig.

3. Trykk ut deigen i bunnen og langs kanten av en langpanne, ca. 30 x 40 cm.

4. Prikk paibunnen med en gaffel og stek den midt i ovnen i ca. 10 min.


Tacofyll: 

1. Kjern ut og skjær paprikaen i terninger.

2. Skrell og finhakk løk og hvitløk.

3. Stek paprika, løk og hvitløk i 2 ss olje i en stekepanne.

4. Tilsett kjøttdeigen og stek den ferdig sammen med grønnsakene.

5. Bland maisstivelse med sukker, spisskummen, oregano, paprikapulver, salt og kajennepepper.

6. Rør blandingen inn i kjøttdeigen og tilsett vannet.La det putre i 2 min.

7. Skjær olivenene i skiver. La maisen renne av.

8. Bland oliven og halvparten av maisen inn i kjøttdeigen. Fordel blandingen på paibunnen og dryss revet ost over.

9. Stek paien midt i ovnen i ca. 15 min.

10. Stek resten av maisen i 1 ss olje i en stekepanne til den har fått fin farge.

11. Kjern ut og strimle chilien.

12. Fordel stekt mais, chili og hakket koriander over paien, og server med salat og rømme.


Velbekomme!

Kanskje er du også interessert i...