Slik lager du en meksikansk tacopai
Prøv en ny tacomiddag – hjemmelaget pai med ekte tex-mex-smaker fra spisskummin, oregano og røkt paprikapulver.
Ingredienser:
Til 8 personer
Paibunn:
- 5 dl Hvetemel, siktet
- 2 dl Maismel
- 250 g Smør
- 1/2 ts. Salt, bordsalt
- 3 ss Vann
Tacofyll:
- 2 ts. Oregano, tørket
- 2 ts. Paprikakrydder, røkt
- 2 ts. Salt
- 1/2 ts Pepper, cayenne, rød
- 2 dl Vann
- 250 g Oliven, grønne
- 1 Glass (stort) Mais, hermetisk
- 4 dl cheddar, revet
- 2 s. Spisskummin, malt
- 1 ss. Rørsukker
- 2 stk. Løk, gul
- 2 Fedd Hvitløk, rå
- 3 ss. Rapsolje
- 800 g Kjøttdeig
- 2 ss. Maizena
Garnering og tilbehør:
- 1 stk. Chili, rød, rå
- 1 Potte Koriander, blader, rå
- 1 Kopp (middels) Lettrømme 18% fett
Slik lager du tacopai:
Paibunn:
Sett ovnen på 225 °C.
Bland hvete- og maismel, smør og salt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann, og samle det raskt sammen til en deig.
Trykk ut deigen i bunnen og langs kanten av en langpanne, ca. 30 x 40 cm.
Prikk paibunnen med en gaffel og stek den midt i ovnen i ca. 10 min.
Tacofyll:
Kjern ut og skjær paprikaen i terninger.
Skrell og finhakk løk og hvitløk.
Stek paprika, løk og hvitløk i 2 ss olje i en stekepanne.
Tilsett kjøttdeigen og stek den ferdig sammen med grønnsakene.
Bland maisstivelse med sukker, spisskummen, oregano, paprikapulver, salt og kajennepepper.
Rør blandingen inn i kjøttdeigen og tilsett vannet.La det putre i 2 min.
Skjær olivenene i skiver. La maisen renne av.
Bland oliven og halvparten av maisen inn i kjøttdeigen. Fordel blandingen på paibunnen og dryss revet ost over.
Stek paien midt i ovnen i ca. 15 min.
Stek resten av maisen i 1 ss olje i en stekepanne til den har fått fin farge.
Kjern ut og strimle chilien.
Fordel stekt mais, chili og hakket koriander over paien, og server med salat og rømme.
Velbekomme!