Slik lager du en meksikansk tacopai

Prøv en ny tacomiddag – hjemmelaget pai med ekte tex-mex-smaker fra spisskummin, oregano og røkt paprikapulver.

Tacopai
© Per Ranung

Ingredienser:

Til 8 personer

Paibunn:

  • 5 dl Hvetemel, siktet
  • 2 dl Maismel
  • 250 g Smør
  • 1/2 ts. Salt, bordsalt
  • 3 ss Vann

Tacofyll:

  • 2 ts. Oregano, tørket
  • 2 ts. Paprikakrydder, røkt
  • 2 ts. Salt
  • 1/2 ts Pepper, cayenne, rød
  • 2 dl Vann
  • 250 g Oliven, grønne
  • 1 Glass (stort) Mais, hermetisk
  • 4 dl cheddar, revet
  • 2 s. Spisskummin, malt
  • 1 ss. Rørsukker
  • 2 stk. Løk, gul
  • 2 Fedd Hvitløk, rå
  • 3 ss. Rapsolje
  • 800 g Kjøttdeig
  • 2 ss. Maizena

Garnering og tilbehør:

  • 1 stk. Chili, rød, rå
  • 1 Potte Koriander, blader, rå
  • 1 Kopp (middels) Lettrømme 18% fett

Slik lager du tacopai:

Paibunn:

  1. Sett ovnen på 225 °C.

  2. Bland hvete- og maismel, smør og salt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann, og samle det raskt sammen til en deig.

  3. Trykk ut deigen i bunnen og langs kanten av en langpanne, ca. 30 x 40 cm.

  4. Prikk paibunnen med en gaffel og stek den midt i ovnen i ca. 10 min.

Tacofyll:

  1. Kjern ut og skjær paprikaen i terninger.

  2. Skrell og finhakk løk og hvitløk.

  3. Stek paprika, løk og hvitløk i 2 ss olje i en stekepanne.

  4. Tilsett kjøttdeigen og stek den ferdig sammen med grønnsakene.

  5. Bland maisstivelse med sukker, spisskummen, oregano, paprikapulver, salt og kajennepepper.

  6. Rør blandingen inn i kjøttdeigen og tilsett vannet.La det putre i 2 min.

  7. Skjær olivenene i skiver. La maisen renne av.

  8. Bland oliven og halvparten av maisen inn i kjøttdeigen. Fordel blandingen på paibunnen og dryss revet ost over.

  9. Stek paien midt i ovnen i ca. 15 min.

  10. Stek resten av maisen i 1 ss olje i en stekepanne til den har fått fin farge.

  11. Kjern ut og strimle chilien.

  12. Fordel stekt mais, chili og hakket koriander over paien, og server med salat og rømme.

Velbekomme!