grillede blåskjell
© Helén Pe

Oppskrift på grillede blåskjell med salsa verde

Hvis man elsker skalldyr, men synes de dyrere variantene koster for mye, er blåskjell et utmerket og rimeligere valg. Blåskjell trives i våre kalde farvann, hvor de dyrkes og høstes. Blåskjell er et godt miljøvalg og står på WWFs «grønne liste». Høster du blåskjell selv, er det viktig å sjekke blåskjellvarselet for området.

3. juli 2023 av Lisa Eisenman og Monica Eisenman

Grillede blåskjell med salsa verde 

Tid: 20 min.
Antall personer: 4 som forrett

Dette trenger du:

  • 1 kilo blåskjell
Salsa verde:
  • 3 dl bladpersille, hardt pakket
  • 2 dl basilikum, hardt pakket
  • 1 hvitløkfedd
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ½ ss presset sitronsaft
  • 1 ss kapers
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 krm salt
  • 1 krm kvernet svart pepper

Garnering: revet sitronskall

Tilbehør: ristet eller grillet brød

Slik gjør du:
  1. Salsa verde: Skrell hvitløk. Blend alle ingrediensene med en stavmikser.
  2. Rens og skrubb blåskjell under rennende kaldt vann. Kast ødelagte blåskjell og skjell som ikke lukker seg når du banker på dem.
  3. Legg blåskjellene rett på grillristen og grill under lokk til de åpner seg. Kast blåskjell som ikke har åpnet seg. Fordel salsa verde i åpningen på skjellene. Dryss revet sitronskall over og server umiddelbart med brød til.
grillede blåskjell oppskrift
© Helén Pe

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...