Oppskrift på grillede blåskjell med salsa verde
Hvis man elsker skalldyr, men synes de dyrere variantene koster for mye, er blåskjell et utmerket og rimeligere valg. Blåskjell trives i våre kalde farvann, hvor de dyrkes og høstes. Blåskjell er et godt miljøvalg og står på WWFs «grønne liste». Høster du blåskjell selv, er det viktig å sjekke blåskjellvarselet for området.
Grillede blåskjell med salsa verde
Tid: 20 min.
Antall personer: 4 som forrett
Dette trenger du:
- 1 kilo blåskjell
Salsa verde:
- 3 dl bladpersille, hardt pakket
- 2 dl basilikum, hardt pakket
- 1 hvitløkfedd
- 4 ss olivenolje
- 1 ½ ss presset sitronsaft
- 1 ss kapers
- 1 ts dijonsennep
- 1 krm salt
- 1 krm kvernet svart pepper
Garnering: revet sitronskall
Tilbehør: ristet eller grillet brød
Slik gjør du:
- Salsa verde: Skrell hvitløk. Blend alle ingrediensene med en stavmikser.
- Rens og skrubb blåskjell under rennende kaldt vann. Kast ødelagte blåskjell og skjell som ikke lukker seg når du banker på dem.
- Legg blåskjellene rett på grillristen og grill under lokk til de åpner seg. Kast blåskjell som ikke har åpnet seg. Fordel salsa verde i åpningen på skjellene. Dryss revet sitronskall over og server umiddelbart med brød til.