Grillede blåskjell med salsa verde
Tid: 20 min.
Antall personer: 4 som forrett
Dette trenger du:
- 1 kilo blåskjell
- 3 dl bladpersille, hardt pakket
- 2 dl basilikum, hardt pakket
- 1 hvitløkfedd
- 4 ss olivenolje
- 1 ½ ss presset sitronsaft
- 1 ss kapers
- 1 ts dijonsennep
- 1 krm salt
- 1 krm kvernet svart pepper
Garnering: revet sitronskall
Tilbehør: ristet eller grillet brød
Slik gjør du:- Salsa verde: Skrell hvitløk. Blend alle ingrediensene med en stavmikser.
- Rens og skrubb blåskjell under rennende kaldt vann. Kast ødelagte blåskjell og skjell som ikke lukker seg når du banker på dem.
- Legg blåskjellene rett på grillristen og grill under lokk til de åpner seg. Kast blåskjell som ikke har åpnet seg. Fordel salsa verde i åpningen på skjellene. Dryss revet sitronskall over og server umiddelbart med brød til.

© Helén Pe