Nachos med salsa cruda og guacamole
Hvorfor ikke oppgradere denne snacksretten med søtpoteter og svarte bønner?
Nachos med salsa cruda og guacamole
Tid: 20 min + 1 time + 15 min i ovn
Antall porsjoner: 4
1–2 søtpoteter
1 pose nachos (185 g)
1 boks svarte bønner (400 g)
150 g revet cheddar- eller texmexost
Syltet løk: 1 rødløk
½ dl eddik
1 dl sukker
1 ½ dl vann
Salsa cruda:
½ pakke små tomater
1 jalapeñochili
2 ss rødvinseddik
1 ts flaksalt
Guacamole:
2 avokadoer
½ rød chili
1 hvitløksfedd
1 lime, saften
½ potte koriander
¾ ts salt
kvernet svart pepper
Pynt:
2 dl crème fraîche
frisk oregano
1 ss ristede sesamfrø
limebåter
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 °C. Skrubb søtpotetene og prikk dem med en gaffel. Bak dem i ovnen i ca. 1 time.
2. Syltet løk: Skrell løken og skjær i tynne skiver, gjerne på et mandolinjern. Bland eddik, sukker og vann, og kok det til sukkeret er oppløst. La det avkjøles i ca. 20 minutter.
3. Salsa cruda: Hakk tomatene. Skjær jalapeñoen i tynne skiver. Bland tomater, jalapeño og eddik. Smak til med flaksalt.
4. Skrell søtpotetene, og skjær dem i mindre stykker. Skyll bønnene, og la dem dryppe av. Anrett halvparten av nachoschipsene langs kanten og i bunnen av en smurt form eller støpejernsgryte. Fyll på med resten av nachoene, potetbiter, bønner og ost. Gratinér midt i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er smeltet og alt er gjennomvarmet.
5. Guacamole: Skrap kjøttet ut av avokadoene. Fjern frøene fra chilien og finhakk den. Skrell hvitløken og finhakk den. Blend avocado, chili, hvitløk og limesaft til en grov mos. Smak til med salt og pepper.
6. Pynt nachoene med guacamole, et par skjeer med salsa og crème fraîche. Avslutt med et dryss oregano og sesamfrø. Server med salsa, crème fraîche, syltet løk og limebåter.
