Libanesisk fattoush-salat med grillet sjøkreps
© Helén Pe

Libanesisk fattoush-salat med grillet sjøkreps

Her tilfører vi den libanesiske salaten en nordisk vri med grillede norske sjøkreps. Sumak er et syrlig krydder som brukes i kjøkkenet i Midtøsten. Du finner det hos grønnsakshandlere og på nett.

3. juli 2023 av Lisa Eisenman og Monica Eisenman

Oppskrift: Libanesisk fattoush-salat med grillet sjøkreps


Tid
: 40 min. + 5 min. i ovnen
Antall personer: 4

Dette trenger du:

  • 10 sjøkreps, kokt eller rå
  • 2 ss olivenolje
  • 1 hvitløkfedd
  • 2 ts presset sitronsaft
  • ¼ ts paprikapulver
  • ¼ ts malt spisskummen
  • 1 krm chiliflak
  • 1 krm salt
Fattoush-salat:
  • 100 g pitabrød
  • ½ rødløk
  • 300 g romanosalat
  • 4 vårløk
  • ½ agurk
  • 250 g cherrytomater
  • 3 snackpaprika
  • 2 dl grovhakket bladpersille
  • 2 dl hakket mynte
Dressing:
  • 1 hvitløkfedd
  • 5 ss olivenolje
  • 3 ss presset sitronsaft
  • 1–2 ts sumak (kan sløyfes)
  • 1 krm salt
  • 1 krm kvernet svart pepper
Tilbehør: grillede halve sitroner
Slik gjør du:
  1. Del sjøkreps på langs med en skarp kniv. Bland olje, presset hvitløk, sitronsaft og krydder. Legg sjøkrepsen i marinaden slik at de dekkes.
  2. Fattoushsalat: Sett ovnen på 200 °C. Skjær pitabrød i mindre biter og fordel på stekebrett. Rist brødbitene gyllenbrune midt i ovnen i ca. 5 min.
  3. Skrell og skiv rødløk. Legg den eventuelt i kaldt vann for en mildere smak.
  4. Grovhakk salaten. Rens og skjær vårløken i skiver. Del agurken på langs, kjern ut og skjær den i skiver. Skjær tomaten i båter. Kjern ut og skjær paprikaen i ringer. Sil rødløken. Bland salat med grønnsaker og urter.
  5. Dressing: Skrell og press hvitløk. Visp sammen alle ingrediensene. Bland salaten med dressingen. Vend inn ristede brødbiter.
  6. Grill kokt sjøkreps raskt på direkte varme på begge sider. Rå sjøkreps grilles i 3–5 min.
  7. Server salaten med grillet sjøkreps
grillet sjøkreps oppskrift
© Helén Pe

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...