Oppskrift: Libanesisk fattoush-salat med grillet sjøkreps
Tid: 40 min. + 5 min. i ovnen
Antall personer: 4
Dette trenger du:
- 10 sjøkreps, kokt eller rå
- 2 ss olivenolje
- 1 hvitløkfedd
- 2 ts presset sitronsaft
- ¼ ts paprikapulver
- ¼ ts malt spisskummen
- 1 krm chiliflak
- 1 krm salt
- 100 g pitabrød
- ½ rødløk
- 300 g romanosalat
- 4 vårløk
- ½ agurk
- 250 g cherrytomater
- 3 snackpaprika
- 2 dl grovhakket bladpersille
- 2 dl hakket mynte
- 1 hvitløkfedd
- 5 ss olivenolje
- 3 ss presset sitronsaft
- 1–2 ts sumak (kan sløyfes)
- 1 krm salt
- 1 krm kvernet svart pepper
Slik gjør du:
- Del sjøkreps på langs med en skarp kniv. Bland olje, presset hvitløk, sitronsaft og krydder. Legg sjøkrepsen i marinaden slik at de dekkes.
- Fattoushsalat: Sett ovnen på 200 °C. Skjær pitabrød i mindre biter og fordel på stekebrett. Rist brødbitene gyllenbrune midt i ovnen i ca. 5 min.
- Skrell og skiv rødløk. Legg den eventuelt i kaldt vann for en mildere smak.
- Grovhakk salaten. Rens og skjær vårløken i skiver. Del agurken på langs, kjern ut og skjær den i skiver. Skjær tomaten i båter. Kjern ut og skjær paprikaen i ringer. Sil rødløken. Bland salat med grønnsaker og urter.
- Dressing: Skrell og press hvitløk. Visp sammen alle ingrediensene. Bland salaten med dressingen. Vend inn ristede brødbiter.
- Grill kokt sjøkreps raskt på direkte varme på begge sider. Rå sjøkreps grilles i 3–5 min.
- Server salaten med grillet sjøkreps

© Helén Pe