Laks med sprøtt nøttelokk
© Stefan Wettainen/Allt om mat

Laks med sprøtt nøttelokk

Hva med å overraske gjestene med en deilig ovnsbakt lakserett? Frisk gjestemat hvor laksen får et sprøtt peanøttlokk. En smaksrik salat er alt som trengs til.

13. februar 2020 av Mattias Larsson

Tid: 20 min. + 25 min. i ovnen

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

4 biter laksefilet, à 170 g

2 krm + 2 krm salt

50 g peanøtter

150 g peanøttsmør

1 ss hakket bladpersille

Salat:

450 g savoykål

150 g reddik

2 gulrøtter

1 rød chili

30 g fersk ingefær

3 ss presset limesaft

3 ss sesamfrø

2 ss sesamolje

1 ts salt

Garnering: Karse

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 125 °C varmluft. Legg laksen i en ildfast form og krydre den med 2 krm salt. Grovhakk peanøttene og bland med peanøttsmør, persille og 2 krm salt. Fordel dette oppå laksen.

2. Stek midt i ovnen i ca. 25 min. til kjernetemperaturen på laksen er 45 °C. La laksen hvile i 2–3 min. før servering.

3. Salat: Strimle kålen. Skrell og strimle reddik og gulrot. Kjern ut og finhakk chilien. Skrell og riv ingefæren. Bland alt og krydre med salt. La salaten marinere i ca. 10 min. før servering.

4. Pynt laksen med karse og server den med salat. 

Les også: Slik spiser du vekk 5 kilo magefett

Seneste

Kanskje er du også interessert i...