Laks med sprøtt nøttelokk
Hva med å overraske gjestene med en deilig ovnsbakt lakserett? Frisk gjestemat hvor laksen får et sprøtt peanøttlokk. En smaksrik salat er alt som trengs til.
Tid: 20 min. + 25 min. i ovnen
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
4 biter laksefilet, à 170 g
2 krm + 2 krm salt
50 g peanøtter
150 g peanøttsmør
1 ss hakket bladpersille
Salat:
450 g savoykål
150 g reddik
2 gulrøtter
1 rød chili
30 g fersk ingefær
3 ss presset limesaft
3 ss sesamfrø
2 ss sesamolje
1 ts salt
Garnering: Karse
Slik gjør du:
Sett ovnen på 125 °C varmluft. Legg laksen i en ildfast form og krydre den med 2 krm salt. Grovhakk peanøttene og bland med peanøttsmør, persille og 2 krm salt. Fordel dette oppå laksen.
Stek midt i ovnen i ca. 25 min. til kjernetemperaturen på laksen er 45 °C. La laksen hvile i 2–3 min. før servering.
Salat: Strimle kålen. Skrell og strimle reddik og gulrot. Kjern ut og finhakk chilien. Skrell og riv ingefæren. Bland alt og krydre med salt. La salaten marinere i ca. 10 min. før servering.
Pynt laksen med karse og server den med salat.
Les også: Slik spiser du vekk 5 kilo magefett