Asiatisk laks med sesamfrø og soyasaus
Klassiske asiatiske smaker med litt sprøtt, krydret, salt og søtt i fine, avstemte nyanser.
Måltid for 4 personer
Ingredienser asiatisk laks
3 dl ris
4 stk. laksefilet
1 ss. olje
1/2 stk. agurk
1 stk. vårløk
2 stk. lime
Soyasaus
1/2 dl sukker, farin
1 1/2 dl soya
1 ss. sesamfrø
1 stk. chili
1 ts. ingefær, malt
1 ss. sitron, presset
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene til sausen sammen, og rør til sukkeret er oppløst.
Stek laksen i 1 ss olje i 2 min. på hver side, start med skinnsiden. Hell soyasausen på, og la det småkoke, 4 min.
Legg laksen på et fat, og hell sausen over.
Skrell agurken, skrap ut frøene, og kutt den i strimler.
Skrell løk og hvitløk, og del limen i to.
Servér laks med ris, agurk, løk og lime.
Kok risen etter anvisning på pakken.
TIP: Du kan så klart erstatte ris med nudler - det passer også godt sammen.