© LAGALÄTT

Asiatisk laks med sesamfrø og soyasaus

Klassiske asiatiske smaker med litt sprøtt, krydret, salt og søtt i fine, avstemte nyanser.

7. mars 2019 av Allt om Mat

Måltid for 4 personer

Ingredienser asiatisk laks

3 dl ris

4 stk. laksefilet

1 ss. olje

1/2 stk. agurk

1 stk. vårløk

2 stk. lime


Soyasaus

1/2 dl sukker, farin

1 1/2 dl soya

1 ss. sesamfrø

1 stk. chili

1 ts. ingefær, malt

1 ss. sitron, presset

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene til sausen sammen, og rør til sukkeret er oppløst.

2. Stek laksen i 1 ss olje i 2 min. på hver side, start med skinnsiden. Hell soyasausen på, og la det småkoke, 4 min.

3. Legg laksen på et fat, og hell sausen over.

4. Skrell agurken, skrap ut frøene, og kutt den i strimler.

5. Skrell løk og hvitløk, og del limen i to.

6. Servér laks med ris, agurk, løk og lime.

7. Kok risen etter anvisning på pakken.


TIP: Du kan så klart erstatte ris med nudler - det passer også godt sammen.

Kanskje er du også interessert i...