Laks. Hurtigsyltet asiatisk laks
© Stefan Wettainen/Allt om mat

Hurtigsyltet asiatisk laks

En perfekt rett å servere gjester siden alt kan lages dagen før.

19. februar 2020 av Mattias Larsson

Tid: 30 min. + 30 min. i ovnen

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

700 g laksefilet med skinn

1 liten rødløk

25 g ingefær

1 rød chili

1 lime

3 dl riseddik

2 dl vann

1 dl sukker

1 ss salt

2–3 stilker koriander

Koriandermajones:

2 eggeplommer

½ dl hakket koriander

1 ts presset sitronsaft

1 ts dijonsennep

2 krm salt

¾ dl olivenolje

¾ dl rapsolje

Chilisyltet agurk: 1 agurk

1 rød chili

1 dl riseddik

1 dl sukker

2 dl vann

2 krm salt

Garnering: koriander

Tilbehør: kokt potet, salat

Slik gjør du:

1. Majones: Bland eggeplommer, koriander, sitronsaft, sennep og salt i en høy beholder. Tilsett begge oljetypene først dråpevis, deretter i en tynn stråle mens du pisker det sammen med en stavmikser til majones.

2. Agurk: Skjær chilien i ½ cm store biter. Kok opp chili, eddik, sukker, vann og salt i en kjele. La laken avkjøles. Skrell og skjær agurken i skiver og legg den i laken. La agurken stå kjølig frem til servering.

3. Sett ovnen på 100 °C varmluft. Skrell, del og skjær løken i skiver. Skrell og skjær ingefæren i skiver. Skjær chilien i tynne ringer. Skyll limen godt i lunkent vann og skjær den i skiver.

4. Kok opp eddik, vann, sukker og salt. Legg laks, grønnsaker, lime og koriander i en ildfast form. Hell den varme laken over og stek det midt i ovnen i ca. 30 min. til kjernetemperaturen på laksen er 45 °C. La laksen avkjøles i ca. 10 min. eller la den avkjøles i laken.

5. Pynt laksen med koriander og server den med koriandermajones, chilisyltet agurk, potet og salat.

Les også: 5 kalorifattige oppskrifter med bare 5 ingredienser.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...