Tid: 30 min. + 30 min. i ovnen
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
700 g laksefilet med skinn
1 liten rødløk
25 g ingefær
1 rød chili
1 lime
3 dl riseddik
2 dl vann
1 dl sukker
1 ss salt
2–3 stilker koriander
Koriandermajones:
2 eggeplommer
½ dl hakket koriander
1 ts presset sitronsaft
1 ts dijonsennep
2 krm salt
¾ dl olivenolje
¾ dl rapsolje
Chilisyltet agurk: 1 agurk
1 rød chili
1 dl riseddik
1 dl sukker
2 dl vann
2 krm salt
Garnering: koriander
Tilbehør: kokt potet, salat
Slik gjør du:
1. Majones: Bland eggeplommer, koriander, sitronsaft, sennep og salt i en høy beholder. Tilsett begge oljetypene først dråpevis, deretter i en tynn stråle mens du pisker det sammen med en stavmikser til majones.
2. Agurk: Skjær chilien i ½ cm store biter. Kok opp chili, eddik, sukker, vann og salt i en kjele. La laken avkjøles. Skrell og skjær agurken i skiver og legg den i laken. La agurken stå kjølig frem til servering.
3. Sett ovnen på 100 °C varmluft. Skrell, del og skjær løken i skiver. Skrell og skjær ingefæren i skiver. Skjær chilien i tynne ringer. Skyll limen godt i lunkent vann og skjær den i skiver.
4. Kok opp eddik, vann, sukker og salt. Legg laks, grønnsaker, lime og koriander i en ildfast form. Hell den varme laken over og stek det midt i ovnen i ca. 30 min. til kjernetemperaturen på laksen er 45 °C. La laksen avkjøles i ca. 10 min. eller la den avkjøles i laken.
5. Pynt laksen med koriander og server den med koriandermajones, chilisyltet agurk, potet og salat.
Les også: 5 kalorifattige oppskrifter med bare 5 ingredienser.