Med revet ost og en skvett av pastaens kokevann trenger man verken fløte eller crème fraîche for å lage en pastasaus. Personlig foretrekker jeg denne typen "ren" pasta. Kapers, chili, tomat og hvitløk gir her middelhavssmaken. Det gjør også pecorino, den italienske harde fåreosten, som minner om parmesan, men som har en sterkere smak. Får du ikke tak i store cocktailkapers, bruk bare 1 dl vanlige, små kapers.
4 porsjoner
300 g spagetti (gjerne fullkorn)
400 g kyllingfilet
½ dl olivenolje
2 fedd hvitløk, hakket
noen klyper tørket, rød chili
250 g cherrytomater, delt i fire
2 dl hakket frisk persille
¼ krukke hakket, frisk oregano
2 dl cocktailkapers (mildere på smak)
2 dl revet, fersk pecorino
havsalt
Slik gjør du:
1. Kok pastaen ifølge anvisningen på pakken. Hell av kokevannet, men behold ca. 1 dl.
2. Skjær kyllingen i små biter. Stek dem i olivenolje. La hvitløk og chili steke med mot slutten. Ha i tomatene og stek i ytterligere et par minutter. Ha i urter og kapers.
3. Bland pasta, kokevann og ost ned i sausen. Rør godt, og smak til med salt. Server med revet pecorino.
