Kyllingform med middelhavssmak
Rask middag med kyllinglår, tomater og fetaost.
Sunn kyllingmiddag som du lager på en halvtime. Serveres med enten brød, couscous, pasta, ris eller en grønn salat.
Vanskelighetsgrad: 2
Tid: 15 min. + 15 min. i ovnen
Antall porsjoner: 4
600 g kyllinglårfilet
1 løk
3 hvitløksfedd
2 bokser cherrytomater (à 400 g)
140 g tapenade med oliven og kapers
100 g fetaost
olivenolje, eddik, sukker, salt, kvernet svart pepper
Tilbehør:
50 g brød per porsjon, gjerne surdeigsbrød
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 225 °C. Skrell og finhakk løken. Skrell hvitløken.
- Del kyllingfiletene i to, og brun på alle sider i 1 ss olje i en varm stekepanne. Krydre med 1 ts salt og krm pepper og ha kyllingen over i en ildfast form. Ha løken i pannen og press i hvitløken. La det steke i ca. 2 min. Tilsett tomater, ½ ss eddik, 2 ts sukker og 2 krm salt.
- Fordel tapenaden over kyllingen. Hell tomatsausen over og bak midt i ovnen i ca. 15 min. til kyllingen er gjennomstekt.
- Ta ut formen og smuldre fetaosten over. Server med brød.