Kyllingform med middelhavssmak

Rask middag med kyllinglår, tomater og fetaost.

© Ulrika Pousette/Allt om mat

Sunn kyllingmiddag som du lager på en halvtime. Serveres med enten brød, couscous, pasta, ris eller en grønn salat.

Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 15 min. + 15 min. i ovnen

Antall porsjoner: 4

600 g kyllinglårfilet

1 løk

3 hvitløksfedd

2 bokser cherrytomater (à 400 g)

140 g tapenade med oliven og kapers

100 g fetaost

olivenolje, eddik, sukker, salt, kvernet svart pepper

Tilbehør:

50 g brød per porsjon, gjerne surdeigsbrød

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 °C. Skrell og finhakk løken. Skrell hvitløken.
  2. Del kyllingfiletene i to, og brun på alle sider i 1 ss olje i en varm stekepanne. Krydre med 1 ts salt og krm pepper og ha kyllingen over i en ildfast form. Ha løken i pannen og press i hvitløken. La det steke i ca. 2 min. Tilsett tomater, ½ ss eddik, 2 ts sukker og 2 krm salt.
  3. Fordel tapenaden over kyllingen. Hell tomatsausen over og bak midt i ovnen i ca. 15 min. til kyllingen er gjennomstekt.
  4. Ta ut formen og smuldre fetaosten over. Server med brød.