© Ulrika Pousette/Allt om mat

Kyllingform med middelhavssmak

Rask middag med kyllinglår, tomater og fetaost.

10. august 2015 av Petra Pettersson

Sunn kyllingmiddag som du lager på en halvtime. Serveres med enten brød, couscous, pasta, ris eller en grønn salat.

Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 15 min. + 15 min. i ovnen

Antall porsjoner: 4

 

600 g kyllinglårfilet

1 løk

3 hvitløksfedd

2 bokser cherrytomater (à 400 g)

140 g tapenade med oliven og kapers

100 g fetaost

olivenolje, eddik, sukker, salt, kvernet svart pepper

 

Tilbehør:

50 g brød per porsjon, gjerne surdeigsbrød

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 °C. Skrell og finhakk løken. Skrell hvitløken.
  2. Del kyllingfiletene i to, og brun på alle sider i 1 ss olje i en varm stekepanne. Krydre med 1 ts salt og krm pepper og ha kyllingen over i en ildfast form. Ha løken i pannen og press i hvitløken. La det steke i ca. 2 min. Tilsett tomater, ½ ss eddik, 2 ts sukker og 2 krm salt.
  3. Fordel tapenaden over kyllingen. Hell tomatsausen over og bak midt i ovnen i ca. 15 min. til kyllingen er gjennomstekt.
  4. Ta ut formen og smuldre fetaosten over. Server med brød.

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...