5 lettlagde hverdagsretter
Fristende og lette retter med vinterens friskeste råvarer.
Kylling med blåmuggost og søtpoteter
Tid: 30 minutter
Søtpoteter, smaksrik ostekrem, friske pærer og valnøtter er smaker som kan forgylle det meste. Så naturligvis kan denne enkle, ovnsbakte kyllingen bli en ny favoritt.
4 porsjoner
4 store kyllingfileter à ca. 200 g
2 harde pærer
600 g søtpoteter
olivenolje
havsalt og nymalt svart pepper
25 g ruccola
50 g valnøttkjerner
Ostekrem: 150 g blåmuggost (for eksempel Normanna, Norzola, Danablu)
2 dl lett crème fraîche
havsalt
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 225°. Skjær pærene i båter. Vask og skjær søtpotetene i båter. Legg båtene over på en stekeplate dekket med bakepapir. Drypp over 2 ss olivenolje og salte og pepre. Stek midt i ovnen i ca. 10 min.
2. Imens steker du kyllingfiletene i olivenolje i en stekepanne. Salte og pepre. Ta grønnsakene ut av ovnen, og legg kyllingfiletene ved siden av grønnsakene.
3. Mos osten og bland den med crème fraîche og smak til med salt. Smør halvparten av ostekremen over kyllingfiletene. Stek alt i ytterligere ca. 15 min.
4. Ved servering, legg filetene over på tallerkener, legg båter av pærer og søtpoteter ved siden av, og dryss over ruccola og grovhakkede nøtter. Server sammen med resten av ostekremen.

Pytt i panne med stekt halloumi-ost
Tid: 30 minutter
Herlige smakskombinasjoner som varmer i vintermørket. Rotfruktenes naturlige søte smak passer perfekt sammen med den salte smaken av stekt halloumi-ost og en sursøt dressing.
4 porsjoner
4 poteter, ca. 400 g
2 gulrøtter, ca. 250 g
200 g kålrot
1 rødløk
smør
havsalt og nymalt svart pepper
1 pose babyspinat, ca. 80 g
200-250 g halloumi-ost, i terninger
½ rød chili, finhakket
Dressing: 1 ½ ss hvit balsamicoeddik
2 ss flytende honning
Slik gjør du:
1. Skrell og skjær poteter og rotfrukter i terninger. Kok dem i lettsaltet vann i ca. 5 min. 2. Hakk løken og stek den i smør. Ha i rotfruktene og stek alt i ca. 5 min. Smak til med salt og pepper. Ha til slutt i spinaten. 3. Stek terninger av halloumi i smør sammen med hakket chili. 4. Bland eddik og honning til en dressing. 5. Legg de stekte rotfruktene på et fat. Topp med stekt halloumi og drypp over dressingen.

Ravioli med salviesmør og parmachips
Tid: 20 minutter
En enkel, klassisk pastarett fra Italia som man aldri kan få nok av. Denne passer like godt en hverdag som en avslappet fredagskveld sammen med et godt glass rødvin.
4 porsjoner
8 skiver parmaskinke
500 g ferske ravioli
100 g smør
ca. 30 friske salvieblader
nymalt svart pepper
revet, frisk parmesan
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 225°. Legg skinkeskivene på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek dem midt i ovnen i ca. 7 min. 2. Kok pastaen al dente ifølge anvisningen på pakken. La den renne godt av. 3. Smelt smøret i en stekepanne og ha i salviebladene. La dem steke i et par-tre minutter. 4. Legg den varme pastaen på et fat og drypp over salviesmøret. Mal over pepper og strø over revet parmesan. Bryt i stykker skinkeskivene og dryss dem over til slutt, eller server dem ved siden av.

Squashsuppe med pecorinoTid: 30 minutter
Kremete suppe laget av stekt squash. Til den milde squashen passer det godt med et par kraftige smakssettere som pecorinoost og frisk basilikum. Pecorino er en hard ost av fåremelk som brukes på samme måte som parmesan.
4 porsjoner
1 kg squash i terninger
3 fedd hvitløk, hakket
½ dl olivenolje
5 dl grønnsakbuljong (av terning)
1 dl kremfløte
¼ krukke frisk basilikum
2 dl revet frisk pecorino eller parmesan
havsalt og nykvernet svart pepper
Slik gjør du:
1. Stek squash og hvitløk på middels varme i olivenolje i ca. 15 min. i en kasserolle. Hell over buljong og kok i ca. 5 min.
2. Miks ¾ av squashen til en puré i kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Hell pureen tilbake i kasserollen. Ha i fløte og ca. 5 dl varm buljong.
3. Kok alt sammen i noen minutter. Ha i hakket basilikum og revet ost. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.

Iskrem med hvit sjokolade og gyllen saus
Tid: 25 minutter
Vaniljeis kan du lett smaksette selv for å få litt luksus i hverdagen. Her serveres den med en herlig saus med smak av appelsin.
4 porsjoner
50 g hvit sjokolade
½ liter god vaniljeiskrem
Saus: 1 appelsin
1 ½ dl presset appelsinsaft
¾ dl sukker
3-4 pasjonsfrukter
Slik gjør du:
1. Iskremen: Finhakk sjokoladen. Rør iskremen myk og bland i sjokolade. Sett den til oppbevaring i fryseren. 2. Saus: Bruk en potetskreller og skrell av det gule på appelsinen. Skjær skallet i fine strimler. Kok strimlene i litt vann i ca. 4-5 min. Hell av vannet. 3. Bland skallet med appelsinsaft og sukker i en liten kasserolle. La det småkoke i noen minutter. La det avkjøles. 4. Ta kjernene ut av pasjonsfruktene med en skje og rør dem ned i sausen like før servering.
Du finner flere deilige oppskrifter i Tara Smak nr.1 som er ute nå!
