En hverdagsenkel ovnsbakt laks med litt sting og en frisk yoghurtsaus. Smørstekt babyspinat og kokte poteter smaker godt til.
Chilibakt laksefilet med gremolatayoghurt
4 porsjoner
4 porsjonsbiter laksefilet à 150 g
presset saft av ½ sitron
havsalt
1 rød chili, uten frø og finhakket
2 ss olivenolje
et par klyper chiliflak
Gremolatayoghurt:
2 dl gresk eller tyrkisk matyoghurt
revet skall av ½ godt vasket sitron
1 ts flytende honning
1 fedd hvitløk, presset
¾ dl hakket, frisk persille
havsalt
Slik gjør du:
1. Bland ingrediensene til yoghurtsausen.
2. Sett ovnen på 200°. Legg laksefiletene i en langpanne dekket med bakepapir. Press over sitronsaft og dryss over salt.
3. Finhakk chilien. Bland med olivenolje og chiliflak.
4. Pensle chilioljen over laksen. Stek den midt i ovnen i 12-15 min. Server med kokte poteter og yoghurtsaus.