Chilibakt laksefilet med gremolatayoghurt

Start uken med en rask, velsmakende og sunn hverdagsmiddag!

© Ove Lindfors

En hverdagsenkel ovnsbakt laks med litt sting og en frisk yoghurtsaus. Smørstekt babyspinat og kokte poteter smaker godt til.

Chilibakt laksefilet med gremolatayoghurt 4 porsjoner

4 porsjonsbiter laksefilet à 150 g
presset saft av ½ sitron
havsalt
1 rød chili, uten frø og finhakket
2 ss olivenolje
et par klyper chiliflak

Gremolatayoghurt:
2 dl gresk eller tyrkisk matyoghurt
revet skall av ½ godt vasket sitron
1 ts flytende honning
1 fedd hvitløk, presset
¾ dl hakket, frisk persille
havsalt

Slik gjør du:

  1. Bland ingrediensene til yoghurtsausen.
  2. Sett ovnen på 200°. Legg laksefiletene i en langpanne dekket med bakepapir. Press over sitronsaft og dryss over salt.
  3. Finhakk chilien. Bland med olivenolje og chiliflak.
  4. Pensle chilioljen over laksen. Stek den midt i ovnen i 12-15 min. Server med kokte poteter og yoghurtsaus.