Kyllinggryte med estragon og sommergrønnsaker

Rask hverdagsmiddag med smak av ferie.

© Per Ranung/Allt om mat

Lag gjerne dobbelt porsjon, denne retten passer også perfekt til lunsj neste dag.

Vanskelighetsgrad: 2
Tid: 25 min.
Antall porsjoner: 4
Næringsinnhold per porsjon:** 610 kcal, 19 g fett, 40 g protein, 68 g karbohydrater.

600 g skinnfri lårfilet av kylling

1 stor løk

2 dl lett crème fraîche

1½ ss dijonsennep

1 ss hvitvinseddik

2 terninger hønsebuljong

3 dl basmatiris

250 g gulrøtter

150 g sukkererter

en liten bunt frisk estragon (eller tørket, til nød)

salt og kvernet svart pepper

olivenolje

Slik gjør du:

  1. Skrell og finhakk løken. Skjær hver kyllingfilet i to biter. Stek kyllingen i en gryte i olje i ca. 2 min. på hver side. Krydre med salt og pepper. La løken steke med etter halvparten av tiden. Ha i crème fraîche, sennep og eddik. Smuldre nedi buljongterningene. La gryten småkoke under lokk i ca. 5 min.
  2. Kok risen etter anvisningen på pakken.
  3. Skrell gulrøttene. Skjær dem i biter hvis de er for store, og ha dem i gryten. La koke i ytterligere ca. 5 min. Plukk estragonbladene og finhakk dem. Rør estragon og sukkererter ned i gryten og la koke i ytterligere 1 min. til alt er gjennomvarmt.
  4. Server gryten med nykokt, varm ris.