Lag gjerne dobbelt porsjon, denne retten passer også perfekt til lunsj neste dag.
Vanskelighetsgrad: 2
Tid: 25 min.
Antall porsjoner: 4
Næringsinnhold per porsjon: 610 kcal, 19 g fett, 40 g protein, 68 g karbohydrater.
600 g skinnfri lårfilet av kylling
1 stor løk
2 dl lett crème fraîche
1½ ss dijonsennep
1 ss hvitvinseddik
2 terninger hønsebuljong
3 dl basmatiris
250 g gulrøtter
150 g sukkererter
en liten bunt frisk estragon (eller tørket, til nød)
salt og kvernet svart pepper
olivenolje
Slik gjør du:
- Skrell og finhakk løken. Skjær hver kyllingfilet i to biter. Stek kyllingen i en gryte i olje i ca. 2 min. på hver side. Krydre med salt og pepper. La løken steke med etter halvparten av tiden. Ha i crème fraîche, sennep og eddik. Smuldre nedi buljongterningene. La gryten småkoke under lokk i ca. 5 min.
- Kok risen etter anvisningen på pakken.
- Skrell gulrøttene. Skjær dem i biter hvis de er for store, og ha dem i gryten. La koke i ytterligere ca. 5 min. Plukk estragonbladene og finhakk dem. Rør estragon og sukkererter ned i gryten og la koke i ytterligere 1 min. til alt er gjennomvarmt.
- Server gryten med nykokt, varm ris.