© Per Ranung/Allt om mat

Kyllinggryte med estragon og sommergrønnsaker

Rask hverdagsmiddag med smak av ferie.

6. august 2015 av Petra Pettersson

Lag gjerne dobbelt porsjon, denne retten passer også perfekt til lunsj neste dag.

Vanskelighetsgrad: 2       
Tid: 25 min. 
Antall porsjoner: 4
Næringsinnhold per porsjon: 610 kcal, 19 g fett, 40 g protein, 68 g karbohydrater.

 

600 g skinnfri lårfilet av kylling

1 stor løk

2 dl lett crème fraîche

1½ ss dijonsennep

1 ss hvitvinseddik

2 terninger hønsebuljong

3 dl basmatiris

250 g gulrøtter

150 g sukkererter

en liten bunt frisk estragon (eller tørket, til nød)

salt og kvernet svart pepper

olivenolje

 

Slik gjør du:

  1. Skrell og finhakk løken. Skjær hver kyllingfilet i to biter. Stek kyllingen i en gryte i olje i ca. 2 min. på hver side. Krydre med salt og pepper. La løken steke med etter halvparten av tiden. Ha i crème fraîche, sennep og eddik. Smuldre nedi buljongterningene. La gryten småkoke under lokk i ca. 5 min.
  2. Kok risen etter anvisningen på pakken.
  3. Skrell gulrøttene. Skjær dem i biter hvis de er for store, og ha dem i gryten. La koke i ytterligere ca. 5 min. Plukk estragonbladene og finhakk dem. Rør estragon og sukkererter ned i gryten og la koke i ytterligere 1 min. til alt er gjennomvarmt.
  4. Server gryten med nykokt, varm ris.

 

 

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...