Tid: 40 min. + koketid + 40 min. i ovnen
Antall porsjoner: 6
Ingredienser:
500 g kjøttdeig av kalv, f.eks. fra Gilde
1 løk
2 hvitløksfedd
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri
1 pakke bacon eller pancetta (140 g)
1 ss + 1 ss olivenolje
2 bokser hakkede tomater (à 400 g)
3 dl tørr hvitvin
2 ss konsentrert kalvefond
5 laurbærblader
1 ts salt
½ ts kvernet svart pepper
1 potte frisk salvie
400 g ferske lasagneplater
Béchamelsaus: 100 g smør 1 ¾ dl hvetemel 1 liter melk 2 dl + 1 dl revet parmesan 1 ts salt 2 krm kvernet svart pepper
Garnering: laurbærblader
Tilbehør: salat
Les også: Meksikansk Tacopai

Tips: Lag gjerne både kalveraguen og den hvite sausen en dag før. Varm opp béchamelsausen litt slik at den blir lettere å smøre ut.
© Stefan Wettainen / Allt om matSlik gjør du:
1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell og grovhakk gulrot. Rens og finstrimle stangselleri. Finstrimle bacon.
2. Brun kjøttdeigen i 1 ss olje i en stekepanne ved høy varme i ca. 5 min. Stek løk, grønnsaker og bacon i 1 ss olje i en stor stekepanne med høy kant i ca. 7 min. Vend inn den stekte kjøttdeigen, tomat, vin, fond og laurbærblad i grønnsaksblandingen. Krydre med salt og pepper. La det putre under lokk i ca. 30 min., gjerne lenger. Grovhakk salvieblader og rør dem inn i sausen.
3. Béchamel: Smelt smøret i en kasserolle og visp inn melet. La det koke i ca. 30 sek. Tilsett melk, gjerne oppvarmet, i flere omganger, mens du visper. La sausen putre i ca. 3 min. Visp inn 2 dl ost og krydre med salt og pepper.
4. Sett ovnen på 180 °C. Fordel et lag med béchamelsaus i en eller flere smurte ildafaste former og dekk med lasagneplater. Fordel et lag med béchamelsaus over og deretter kjøttsaus. Dekk med lasagneplater og fortsett på samme vis. Avslutt med béchamelsaus. Fordel noen laurbærblader og 1 dl ost over.
5. Stek midt i ovnen i ca. 40 min. Server lasagnen med en frisk salat.
Les også: Fransk oksegryte