Ingredienser:
Til 4 personer
200 g Svin, bacon me svor, rå
200 g Sopp, sjampinjong, norsk, rå
10 stk. Sjalottløk, rå
2 stk. Laurbærblad
2 ts. Timian
2 Fedd Hvitløk. rå
1 ss. Tomatpuré
3 dl Vann
3 dl Vin, rødvin 12 vol -% alkohol
2 ss. Oksefond
1 knivs. Pepper, kvernet
1/2 ts Salt, bordsalt
1 stk. Løk, gul
1 stk. Gulrot, rå
1 kg Storfe, høyrygg. rå
1 ss. Smør
1 ss. Solsikkeolje
Slik lager du Boeuf Bourguignon
1. Strimle og stek baconet. Ha det over i en tykkbunnet kasserolle.
2. Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir. Skjær det i terninger, ca. 3 x 3 cm. Brun kjøttet på alle sider i olje og smør i omganger. Ha kjøttet over i kasserollen etterhvert som det er ferdig brunet.
3. Skrell og skiv gulrot. Finhakk løk. Brun gulrot og løk i det resterende fettet i stekepannen, og ha det over i kasserollen.
4. Krydre med salt og pepper, og tilsett oksefond, rødvin og nok vann til at det akkurat dekker kjøttet samt tomtatpuré, hvitløk, timian og laurbærblader.
5. Sett på lokk og la gryten putre i 1–1 1/2 time til kjøttet er mørt.
6. Skrell sjalottløken og rens og del soppen i fire. Brun sjalottløk og sopp i smør, og ha det i gryten når det gjenstår ca. 15 min. av koketiden.
7. Server gryten med et dryss persille og kokte poteter til.
Velbekomme!