Berit Nordstrands superbowl inneholder flere nyttige ingredienser

Superbowl med rødkål, kikerter, reker og vinaigrette.

Superbowl med flere nyttige ingredienser
© Gyldendal

Oppskrift på Berit Nordstrands superbowl:

2 porsjoner

TIPS: I denne oppskriften kan du bytte ut rekene med rester av stekt kylling, fisketerninger – eller andre grønnsaker hvis du ønsker retten vegetarisk.

  • 4 dl finhakket rødkål
  • 2 dl hermetiserte kikerter, skylt
  • 1 gulrot, revet
  • 200 g pillede reker
  • 4 dl finhakket frisk dill, hakket
  • ev. ristende gresskarkjerner til topping
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ss sitronsaft eller eplesidereddik
  • 1 ss honning
  • 1 ts dijonsennep
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Bland sammen olivenolje, sitronsaft, honning og dijonsennep i en bolle. Rør til ingrediensene er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
  2. Finn frem to boller og anrett rødkål, kikerter, gulrot og reker i bollene. Dryss dill over rekene og ringle vinaigretten over hele salaten.
  3. Topp gjerne med ristede gresskarkjerner.
Berit Nordstrand oppskrift
© Gyldendal