Berit Nordstrands superbowl inneholder flere nyttige ingredienser
Superbowl med rødkål, kikerter, reker og vinaigrette.
Oppskrift på Berit Nordstrands superbowl:
2 porsjoner
TIPS: I denne oppskriften kan du bytte ut rekene med rester av stekt kylling, fisketerninger – eller andre grønnsaker hvis du ønsker retten vegetarisk.
- 4 dl finhakket rødkål
- 2 dl hermetiserte kikerter, skylt
- 1 gulrot, revet
- 200 g pillede reker
- 4 dl finhakket frisk dill, hakket
- ev. ristende gresskarkjerner til topping
- 3 ss extra virgin olivenolje
- 2 ss sitronsaft eller eplesidereddik
- 1 ss honning
- 1 ts dijonsennep
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Bland sammen olivenolje, sitronsaft, honning og dijonsennep i en bolle. Rør til ingrediensene er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
- Finn frem to boller og anrett rødkål, kikerter, gulrot og reker i bollene. Dryss dill over rekene og ringle vinaigretten over hele salaten.
- Topp gjerne med ristede gresskarkjerner.