Slik lager du en kjempegod og sunn blomkålpizza

Minner om pizza – men er enda bedre! Topp den gjerne med en pesto laget av basilikum, ristede pinjekjerner, revet fast, hvit geitost og extra virgin olivenolje.

© Mads Dreyer

Slik lager du blomkålpizza med spekeskinke

Antall porsjoner: 4

Bunn:

1 blomkålhode, i buketter 2 egg 2 ss kokosolje 1 ½ dl revet fast geitost ½ dl grovhakkede friske urter (f.eks. persille, kjørvel og/ eller timian) ½ ts havsalt

Ingredienser:

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør godt sammen. Form blomkålmassen til en pizzabunn på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek bunnen i ovnen på 225 °C i 15 min.

Saus:

4 dl kokosyoghurt

2 hvitløksfedd, finhakket

1 dl finhakkede friske urter (for eksempel persille, kjørvel og/eller estragon)

havsalt og pepper

Bland sammen yoghurt, hvitløk og urter i en bolle. La sausen stå i kjøleskapet til du skal bruke den. Den vil trekke mer smak fra hvitløken jo lenger den står. Smak til med salt og pepper.

Topping:

8 skiver spekeskinke

1 rødløk, i båter

2 vårløk, i ringer

1 fiken, i båter

Topp den forstekte blomkålbunnen med sausen, og legg deretter på spekeskinke, rødløk, vårløk og fiken.

Stek pizzaen i ovnen på 225 °C i ca. 10 min.