Slik lager du blomkålpizza med spekeskinke
Antall porsjoner: 4
Bunn:
1 blomkålhode, i buketter 2 egg 2 ss kokosolje 1 ½ dl revet fast geitost ½ dl grovhakkede friske urter (f.eks. persille, kjørvel og/ eller timian) ½ ts havsalt
Ingredienser:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør godt sammen. Form blomkålmassen til en pizzabunn på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek bunnen i ovnen på 225 °C i 15 min.
Saus:
4 dl kokosyoghurt
2 hvitløksfedd, finhakket
1 dl finhakkede friske urter (for eksempel persille, kjørvel og/eller estragon)
havsalt og pepper
Bland sammen yoghurt, hvitløk og urter i en bolle. La sausen stå i kjøleskapet til du skal bruke den. Den vil trekke mer smak fra hvitløken jo lenger den står. Smak til med salt og pepper.
Topping:
8 skiver spekeskinke
1 rødløk, i båter
2 vårløk, i ringer
1 fiken, i båter
Topp den forstekte blomkålbunnen med sausen, og legg deretter på spekeskinke, rødløk, vårløk og fiken.
Stek pizzaen i ovnen på 225 °C i ca. 10 min.