Slik lager du en kjempegod og sunn blomkålpizza
Minner om pizza – men er enda bedre! Topp den gjerne med en pesto laget av basilikum, ristede pinjekjerner, revet fast, hvit geitost og extra virgin olivenolje.
Slik lager du blomkålpizza med spekeskinke
Antall porsjoner: 4
Bunn:
1 blomkålhode, i buketter 2 egg 2 ss kokosolje 1 ½ dl revet fast geitost ½ dl grovhakkede friske urter (f.eks. persille, kjørvel og/ eller timian) ½ ts havsalt
Ingredienser:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør godt sammen. Form blomkålmassen til en pizzabunn på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek bunnen i ovnen på 225 °C i 15 min.
Saus:
4 dl kokosyoghurt
2 hvitløksfedd, finhakket
1 dl finhakkede friske urter (for eksempel persille, kjørvel og/eller estragon)
havsalt og pepper
Bland sammen yoghurt, hvitløk og urter i en bolle. La sausen stå i kjøleskapet til du skal bruke den. Den vil trekke mer smak fra hvitløken jo lenger den står. Smak til med salt og pepper.
Topping:
8 skiver spekeskinke
1 rødløk, i båter
2 vårløk, i ringer
1 fiken, i båter
Topp den forstekte blomkålbunnen med sausen, og legg deretter på spekeskinke, rødløk, vårløk og fiken.
Stek pizzaen i ovnen på 225 °C i ca. 10 min.