© Mads Dreyer

Blomkålpizza med spekeskinke

Minner om pizza – men er enda bedre! Topp den gjerne med en pesto laget av basilikum, ristede pinjekjerner, revet fast, hvit geitost og extra virgin olivenolje.

1. mars 2020 av Bjørnhild Fjeld

Slik lager du blomkålpizza med spekeskinke

Antall porsjoner: 4

Bunn: 

1 blomkålhode, i buketter 2 egg 2 ss kokosolje 1 ½ dl revet fast geitost ½ dl grovhakkede friske urter (f.eks. persille, kjørvel og/ eller timian) ½ ts havsalt

Ingredienser:

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør godt sammen. Form blomkålmassen til en pizzabunn på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek bunnen i ovnen på 225 °C i 15 min. 

Saus: 

4 dl kokosyoghurt 

2 hvitløksfedd, finhakket 

1 dl finhakkede friske urter (for eksempel persille, kjørvel og/eller estragon) 

havsalt og pepper 

Bland sammen yoghurt, hvitløk og urter i en bolle. La sausen stå i kjøleskapet til du skal bruke den. Den vil trekke mer smak fra hvitløken jo lenger den står. Smak til med salt og pepper. 

Topping

8 skiver spekeskinke 

1 rødløk, i båter 

2 vårløk, i ringer 

1 fiken, i båter 

Topp den forstekte blomkålbunnen med sausen, og legg deretter på spekeskinke, rødløk, vårløk og fiken. 

Stek pizzaen i ovnen på 225 °C i ca. 10 min.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...