© Paul Paiewonsky

Bettans laksepudding

Rask og sunn rett til festbordet, med røkelaks, egg og potet.

1. desember 2015 av Lisbeth Skøelv

– Laksepudding er egentlig en sommerrett, men jeg bruker den også til jul, fordi det er godt med noe litt lett mat i dagene før jul. Den kan også brukes under julelunsjen. Det er en litt annerledes måte å servere laks på. Jeg synes det er godt å servere laksepuddingen med smeltet smør og en sprø issalat med en god dressing til, sier Elisabeth Andreasson. 

Til 4 personer

 

400 g røkelaks i skiver

8-10 rå poteter, skrelt og skivet

1 løk

1 smurt brødform

2 ss finklippet dill

 

Eggestand:

4 egg

4 dl melk

1 krm nykvernet hvit pepper

 

Slik gjør du:

1. Legg laks og potetskiver lagvis med løk, dill og hvit pepper til formen er fylt. Avslutt med potetskiver.

2. Eggestand: Pisk sammen egg, melk og pepper, og fordel i brødformen.

3. Stek laksepuddingen midt i ovnen i 45-60 min. ved 200 grader. Legg et stykke aluminiumsfolie over mot slutten av steketiden hvis den blir for mørk. Øs gjerne litt væske over potetene slik at de ikke blir tørre.

4. La puddingen avkjøle, og dryss finklippet dill over ved servering.

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...