Slik bruker du restene av julematen
8 nye ideer til spennende småretter du kan trylle sammen med restene i kjøleskapet.
Spiselig julekrans
En spiselig julekrans er midt i blinken for matglade mennesker! Legg opp det du måtte ha igjen av pålegg, syltede grønnsaker og annen plukkemat i en ring på et stort fat.

Endive med pinnekjøttbrandad
Med pinnekjøtt-rester og et par kokte poteter, får du en lekker forrett eller fingermat til julefesten.

Minipizza med fenalår og chèvre
Med en ostebit i kjøleskapet og noen skiver fenalår, kan du kle opp folkefavoritten pizza i norsk juledrakt!

Laksetartar med friske julesmaker
Et lite stykke salmalaks blir nok til hele selskapet når du tilbereder den som en blanding av tartar og salat.

Kald gløggdrink med akevitt
Bruk opp gløggen og siste rest av akevitten. En super smakskombinasjon!
Sløyf akevitten for et alkoholfritt alternativ – den gode smaken får du fortsatt.

Baconpølser med svisketapanade
Bruk opp sviskene og resten av pølsene. Her gir den søte tapenaden perfekt motvekt til de salte, baconsurrede pølsene.

Medisterkaker og vossakorv med syltet rødløk
Har du pølser og medisterkaker igjen? Anrett det sammen med syltet løk, og restene blir like fristende igjen. Husk å sylte rødløken en eller to dager før selskapet.

Ost på julekaker
Har du en osteskorpe igjen, er det ikke så stas å sette den på bordet. Fordel heller blåosten på resten av pepperkakene, og server den til et glass portvin foran peisen.
