Tid: 20 min.
Antall porsjoner: 4
250 g kaldrøkt laks i biter
2 banansjalottløk eller
1 gul løk
1 ss smør
3 dl crème fraîche
1 dl vann
1 fiskebuljongterning
½ ts salt
2 krm sitronpepper
400 g pasta, f.eks. girandoli
giganti eller skruer
Salat:
1 potte dill
2 pakker revet gulrot (150 g)
50 g grønnkålskudd, babyspinat
eller ruccola
1 ss presset sitron
1 ss olivenolje
½ ts flaksalt
Slik gjør du:
1. Skjær laksen i små terninger. Skrell og finhakk løken.
2. Fres løken til den er myk i smør i middels varm stekepanne. Rør inn laksen og stek videre i ca. 3 min. Visp i crème fraîche, vann, buljongterning, salt og sitronpepper. La sausen småkoke i ca. 2 min.
3. Salat: Rens og grovhakk dillen. Vend sammen dill, gulrøtter og grønnkål med sitronsaft, olje og flaksalt
4. Kok pastaen etter anvisning på pakken. La pastaen renne av og vend den med sausen. Server pastaen med salat.
