Frøknekkebrød med havre og tranebær

Godt og sunt frøknekkebrød. Havremel og fiberhusk binder frøene sammen til et knasende godt frøknekkebrød.

Knekkebrød lage selv
© Getty Images / Stefan Wettainen

Tid: 15 min. + 15 min. svelling + 45 min i ovn

Porsjoner: 1 stekebrett

  • 1 ½ dl gresskarfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • ¾ dl linfrø
  • 1 ss havremel
  • 1 ss fiberhusk
  • 2 ½ dl vann
  • ½ ts salt
  • ½ dl tørkede tranebær flaksalt

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 160 °C .Bland sammen alle frø, havremel og fiberhusk i en bolle. Tilsett vann, salt og tranebær, rør godt i 2–3 min til det begynner å tykne. La røren svelle i ca. 15 min.
  2. Kjevle ut deigen mellom to lag bakepapir. Løft den over på et stekebrett og fjern det øverste bakepapiret. Strø over flaksalt.
  3. Stek midt i ovnen i ca. 45 min, til knekkebrødet føles tørt. Flytt hele bakepapiret over på en rist. La knekkebrødet avkjøles, og del det deretter i biter. Oppbevares i en lufttett boks.

Les også: Proteinrundstykker: Saftig og eltefri brødbakst

Sunt knekkebrød med frø

HJEMMELAGET Havremel og fiberhusk binder frøene sammen i dette sunne og gode knekkebrødet

© Stefan Wettainen