© Getty Images / Stefan Wettainen

Frøknekkebrød med havre og tranebær

Godt og sunt frøknekkebrød. Havremel og fiberhusk binder frøene sammen til et knasende godt frøknekkebrød.

19. mars 2021 av Elisabeth Johansson

Tid: 15 min. + 15 min. svelling + 45 min i ovn 

Porsjoner: 1 stekebrett 


  • 1 ½ dl gresskarfrø 
  • 1 dl solsikkefrø 
  • ¾ dl linfrø 
  • 1 ss havremel 
  • 1 ss fiberhusk 
  • 2 ½ dl vann 
  • ½ ts salt 
  • ½ dl tørkede tranebær flaksalt 

Slik gjør du: 

  1. Sett ovnen på 160 °C .Bland sammen alle frø, havremel og fiberhusk i en bolle. Tilsett vann, salt og tranebær, rør godt i 2–3 min til det begynner å tykne. La røren svelle i ca. 15 min. 
  2. Kjevle ut deigen mellom to lag bakepapir. Løft den over på et stekebrett og fjern det øverste bakepapiret. Strø over flaksalt. 
  3. Stek midt i ovnen i ca. 45 min, til knekkebrødet føles tørt. Flytt hele bakepapiret over på en rist. La knekkebrødet avkjøles, og del det deretter i biter. Oppbevares i en lufttett boks. 


Les også: Proteinrundstykker: Saftig og eltefri brødbakst

© Stefan Wettainen

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...