Tid: 15 min. + 15 min. svelling + 45 min i ovn
Porsjoner: 1 stekebrett
- 1 ½ dl gresskarfrø
- 1 dl solsikkefrø
- ¾ dl linfrø
- 1 ss havremel
- 1 ss fiberhusk
- 2 ½ dl vann
- ½ ts salt
- ½ dl tørkede tranebær flaksalt
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 160 °C .Bland sammen alle frø, havremel og fiberhusk i en bolle. Tilsett vann, salt og tranebær, rør godt i 2–3 min til det begynner å tykne. La røren svelle i ca. 15 min.
- Kjevle ut deigen mellom to lag bakepapir. Løft den over på et stekebrett og fjern det øverste bakepapiret. Strø over flaksalt.
- Stek midt i ovnen i ca. 45 min, til knekkebrødet føles tørt. Flytt hele bakepapiret over på en rist. La knekkebrødet avkjøles, og del det deretter i biter. Oppbevares i en lufttett boks.

© Stefan Wettainen