Lag kjøleskapsgrøt - spar tid!
Kjøpeskapsgrøt er en sunn og tidsbesparende frokost som er lett å tilpasse allergier og smaker. Chiafrø er sunne frø som suger til seg mye væske og sveller i løpet av noen timer.
Kald grøt som dette kalles for både kjøleskapsgrøt, overnight oats, bircher müsli osv., men felles for dem alle er at de er enkle å lage OG smaker fantastisk.
Prøv selv! Du kommer til å elske disse oppskriftene på kjøleskapsgrøt:

Få en god morgen med Berits Bircher müsli.
© Berit NordstrandEn særdeles smaksrik og næringsrik frokost eller lunsj. Navnet har müslien fra legen Maximilian Bircher-Benner, som i omkring år 1900 utviklet den originale oppskriften for sine pasienter.
Ingredienser til Berits Bircher müsli:
- 100 g havregryn
- 4 dl Kefir, syrnet melk (økologisk)
- 1/2 ts. Kanel
- 1 dl Rosiner
- 40 g Hasselnøttkjerner
- 2 stk. Eple
- 1 dl Eplejuice
- 1 dl Vann
- 1 stk. Sitron, økologisk
- 2 ts. Chiafrø
- 1 1/2 ss. Honning, flytende
Les også: 5 myter om honning
Slik lager du Berits Bircher müsli:
- Bland havre, chiafrø, vann, eplejuice og sitronsaft i en skål og la det trekke i 7 timer i kjøleskap, men det anbefales å la den trekke natten over for best resultat.
- Neste morgen river du eplene, hakker nøttene og rører dem inn i grøten, sammen med kefir (eller biola eller yoghurt), rosiner, honning og kanel.

Enkel, sunn og utrolig god frokost som lager seg selv!
© Lyngstadernæring.noDette trenger du for å lage kjøleskapsgrøt med kokosmelk:
- 1/2 dl Havregryn
- 1 ss. Chiafrø
- 1 dl Kokosmelk
- 2 ss. Yoghurt
- 1 klype Kanel, malt
- 1 klype Kardemomme, malt
Slik lager du kjøleskapsgrøt med kokosmelk:
- Ha i og bland godt sammen havregryn, chiafrø, melk og yoghurt i en skål. Smak ev. til med lønnesirup og en klype salt.
- Ha grøten i et glass med lokk eller dekk skålen med plastfolie.
- Sett grøten kaldt i kjøleskap i minst én time eller over natten til dagen etter.
- Topp gjerne grøten med oppskåret frukt eller bær, litt hakkede nøtter eller hjemmelaget granola. Nyt en deilig frokost!
Tips til kjøleskapsgrøten:
Du kan fint bytte ut kokosmelken med både vanlig, laktosefri og mandelmelk – og chiafrø kan erstattes med linfrø.

Smakfull og krydret grøt med masse herlig topping!
© Juliana WicklundKrydret chiafrøgrøt med granateple og bær
- 1 porsjon
- 2 ss chiafrø
- 1 dl melk, soyamelk eller mandelmelk
- saften av ½ appelsin
- 1 klype kanel
- 1 klype kardemomme
Topping til kjøleskapsgrøt:
- granateplekjerner
- mandelflak
- tørkede tranebær
- tørkede gule rosiner
Disse 4 toppingene gjør garantert havregrøten mer spennende!
Slik lager du kjøleskapsgrøt med granateple:
- Legg chiafrøene i en bolle og hell over melk.
- Press nedi saften av ½ appelsin.
- Strø over en klype kanel og en klype kardemomme, og bland godt.
- Sett kaldt i 30 min. eller over natten.
- Topp med granateplekjerner, mandelflak, tørkede tranebær og rosiner.
- Server med litt ekstra melk, soyamelk eller mandelmelk.

Gå ned i vekt ved hjelp av kostholdsprogrammet «Spis deg fri». Her er en av de deilige oppskriftene
© Michaela SaltDette trenger du for å lage kjøleskapsgrøt fra Spis Deg Fri:
- 1 oz havregryn
- 4 oz yoghurt naturell
- 0,5 oz chiafrø
- 0,5 oz nøtter
Hvis du synes grøten blir for tjukk, kan du enten tilsette litt vann når du tilbereder den, eller øke mengden yoghurt til 6 oz og samtidig redusere mengden nøtter og frø til 0,5 oz totalt.
Tilbehør til grøten:
- salt
- kanel
- 3 oz bringebær
- 3 oz banan
Slik lager du kjøleskapsgrøten:
- Bland havregryn, yoghurt, chiafrø og nøtter.
- Tilsett salt og kanel.
- Rør godt.
- Sett i kjøleskapet over natten.
- Tilsett frukt og bær før servering.
Visste du dette om ingrediensene til kjøleskapsgrøt?
Du kan tilpasse ingrediensene som du ønsker!
Prøv gjerne med valnøtter, linfrø eller havremelk. Som tilbehør kan du også forsøke med kardemomme eller vaniljefrø.
Varier frukt og bær etter årstidene, for eksempel blåbær, appelsin, eple, druer eller pære. Her er det mange variasjonsmuligheter!
Les også: Hva er vannkefir