Frokosten som lager seg selv: Kjøleskapsgrøt med chiafrø og bær

Få i deg de sunne chiafrøene i en lettlaget og god kjøleskapsgrøt. Sett den i kjøleskapet og den blir klar i løpet av natten!

enkle oppskrifter på kjøleskapsgrøt

Slik blir frokosten din klar i løpet av natten. Enkelt og veldig godt!

© Michaela Salt / Lyngstadernæring.no / Berit Nordstrand

Lag kjøleskapsgrøt - spar tid!

Kjøpeskapsgrøt er en sunn og tidsbesparende frokost som er lett å tilpasse allergier og smaker. Chiafrø er sunne frø som suger til seg mye væske og sveller i løpet av noen timer.

Kald grøt som dette kalles for både kjøleskapsgrøt, overnight oats, bircher müsli osv., men felles for dem alle er at de er enkle å lage OG smaker fantastisk.

Prøv selv! Du kommer til å elske disse oppskriftene på kjøleskapsgrøt:

Kjøleskapsgrøt med müsli

Få en god morgen med Berits Bircher müsli.

© Berit Nordstrand

En særdeles smaksrik og næringsrik frokost eller lunsj. Navnet har müslien fra legen Maximilian Bircher-Benner, som i omkring år 1900 utviklet den originale oppskriften for sine pasienter.

Ingredienser til Berits Bircher müsli:

  • 100 g havregryn
  • 4 dl Kefir, syrnet melk (økologisk)
  • 1/2 ts. Kanel
  • 1 dl Rosiner
  • 40 g Hasselnøttkjerner
  • 2 stk. Eple
  • 1 dl Eplejuice
  • 1 dl Vann
  • 1 stk. Sitron, økologisk
  • 2 ts. Chiafrø
  • 1 1/2 ss. Honning, flytende

Les også:5 myter om honning

Slik lager du Berits Bircher müsli:

  1. Bland havre, chiafrø, vann, eplejuice og sitronsaft i en skål og la det trekke i 7 timer i kjøleskap, men det anbefales å la den trekke natten over for best resultat.
  2. Neste morgen river du eplene, hakker nøttene og rører dem inn i grøten, sammen med kefir (eller biola eller yoghurt), rosiner, honning og kanel.
kjøleskapsgrøt med kokosmelk og chiafrø

Enkel, sunn og utrolig god frokost som lager seg selv!

© Lyngstadernæring.no

Dette trenger du for å lage kjøleskapsgrøt med kokosmelk:

  • 1/2 dl Havregryn
  • 1 ss. Chiafrø
  • 1 dl Kokosmelk
  • 2 ss. Yoghurt
  • 1 klype Kanel, malt
  • 1 klype Kardemomme, malt

Slik lager du kjøleskapsgrøt med kokosmelk:

  1. Ha i og bland godt sammen havregryn, chiafrø, melk og yoghurt i en skål. Smak ev. til med lønnesirup og en klype salt.
  2. Ha grøten i et glass med lokk eller dekk skålen med plastfolie.
  3. Sett grøten kaldt i kjøleskap i minst én time eller over natten til dagen etter.
  4. Topp gjerne grøten med oppskåret frukt eller bær, litt hakkede nøtter eller hjemmelaget granola. Nyt en deilig frokost!
oppskrift på kjøleskapsgrøt med topping

Smakfull og krydret grøt med masse herlig topping!

© Juliana Wicklund

Krydret chiafrøgrøt med granateple og bær

  • 1 porsjon
  • 2 ss chiafrø
  • 1 dl melk, soyamelk eller mandelmelk
  • saften av ½ appelsin
  • 1 klype kanel
  • 1 klype kardemomme

Topping til kjøleskapsgrøt:

  • granateplekjerner
  • mandelflak
  • tørkede tranebær
  • tørkede gule rosiner

Disse 4 toppingene gjør garantert havregrøten mer spennende!

Slik lager du kjøleskapsgrøt med granateple:

  1. Legg chiafrøene i en bolle og hell over melk.
  2. Press nedi saften av ½ appelsin.
  3. Strø over en klype kanel og en klype kardemomme, og bland godt.
  4. Sett kaldt i 30 min. eller over natten.
  5. Topp med granateplekjerner, mandelflak, tørkede tranebær og rosiner.
  6. Server med litt ekstra melk, soyamelk eller mandelmelk.
Oppskrift på enkel kjøleskapsgrøt

Gå ned i vekt ved hjelp av kostholds­programmet «Spis deg fri». Her er en av de deilige oppskriftene

© Michaela Salt

Dette trenger du for å lage kjøleskapsgrøt fra Spis Deg Fri:

  • 1 oz havregryn
  • 4 oz yoghurt naturell
  • 0,5 oz chiafrø
  • 0,5 oz nøtter

Hvis du synes grøten blir for tjukk, kan du enten tilsette litt vann når du tilbereder den, eller øke mengden yoghurt til 6 oz og samtidig redusere mengden nøtter og frø til 0,5 oz totalt.

Tilbehør til grøten:

  • salt
  • kanel
  • 3 oz bringebær
  • 3 oz banan

Slik lager du kjøleskapsgrøten:

  1. Bland havregryn, yoghurt, chiafrø og nøtter.
  2. Tilsett salt og kanel.
  3. Rør godt.
  4. Sett i kjøleskapet over natten.
  5. Tilsett frukt og bær før servering.