frøknekkebrød oppskrift
© Helén Pe

Det perfekte mellommåltid: Frøknekkebrød med ertehummus

Start med å legge kikertene i bløt, det tar 8 timer. Bruk gjerne ferdigkokte kikerter som er skylt godt, hvis du har dårlig tid.

19. april 2023 av Elisabeth Johansson

Frøknekkebrød med ertehummus og erteskudd

Tid: 30 min. + 8 timer i bløt + 1 time i ovn + 1 time koking

Antall personer: 8–10 

½ dl linfrø
¾ dl solsikkekjerner
¾ dl gresskarkjerner
2 ss fiberhusk
1 ts + 1 ts flaksalt 
2 ½ dl vann 

Ertehummus:
1 dl tørkede kikerter
3 dl frosne grønne erter
2 hvitløkfedd
4 ss olivenolje
½ ts salt
1 krm kvernet svart pepper
ev. 1 ss tahini

Tilbehør:
romtemperert
smør 

Garnering:
erteskudd eller sukkerertspirer

Slik gjør du: 

1. Ertehummus: Legg kikertene i bløt i kaldt vann i 8 timer. 

2. Sett ovnen på 150 °C. Bland frø, kjerner, fiberhusk og 1 ts flaksalt. Kok opp vann, og hell det over frøblandingen. Rør, og la det stå i ca. 10 min. 

3. Legg frøblandingen mellom to stykker bakepapir på et stekebrett. Kjevle den ut mellom papiret slik at det dekker hele stekebrettet. Fjern forsiktig det øverste papiret. Dryss 1 ts flaksalt over, og stek midt i ovnen i ca. 1 time til det kjennes tørt. La knekkebrødet avkjøles på rist før du bryter det i biter. 

4. La kikertene renne av. Kok opp nytt lettsaltet vann. La kikertene koke i det i ca. 1 time til de er myke. Hell fra vannet og avkjøl kikertene under rennende kaldt vann. Tin ertene. Skrell hvitløken. Blend kikerter, erter og hvitløk med en stavmikser. Tilsett olje, og krydre med salt og pepper. Smak eventuelt til med tahini. 

5. Smør knekkebrødene med smør, topp med ertehummus og erteskudd. 

Les også: 11 matvarer som aldri går ut på dato

knekkebrød oppskrift
© Helén Pe

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...