Frøknekkebrød med ertehummus og erteskudd
Tid: 30 min. + 8 timer i bløt + 1 time i ovn + 1 time koking
Antall personer: 8–10½ dl linfrø
¾ dl solsikkekjerner
¾ dl gresskarkjerner
2 ss fiberhusk
1 ts + 1 ts flaksalt
2 ½ dl vann
Ertehummus:
1 dl tørkede kikerter
3 dl frosne grønne erter
2 hvitløkfedd
4 ss olivenolje
½ ts salt
1 krm kvernet svart pepper
ev. 1 ss tahini
Tilbehør:
romtemperert
smør
Garnering:
erteskudd eller
sukkerertspirer
Slik gjør du:
1. Ertehummus: Legg kikertene i bløt i kaldt vann i 8 timer.
2. Sett ovnen på 150 °C. Bland frø, kjerner, fiberhusk og 1 ts flaksalt. Kok opp vann, og hell det over frøblandingen. Rør, og la det stå i ca. 10 min.
3. Legg frøblandingen mellom to stykker bakepapir på et stekebrett. Kjevle den ut mellom papiret slik at det dekker hele stekebrettet. Fjern forsiktig det øverste papiret. Dryss 1 ts flaksalt over, og stek midt i ovnen i ca. 1 time til det kjennes tørt. La knekkebrødet avkjøles på rist før du bryter det i biter.
4. La kikertene renne av. Kok opp nytt lettsaltet vann. La kikertene koke i det i ca. 1 time til de er myke. Hell fra vannet og avkjøl kikertene under rennende kaldt vann. Tin ertene. Skrell hvitløken. Blend kikerter, erter og hvitløk med en stavmikser. Tilsett olje, og krydre med salt og pepper. Smak eventuelt til med tahini.
5. Smør knekkebrødene med smør, topp med ertehummus og erteskudd.
Les også: 11 matvarer som aldri går ut på dato
