© Per Ranung

Frisk tomatsalat med pesto og fetaost

En enkel salat som blir ekstra vakker med skivet tomat i ulike farger. Pynt gjerne salaten med spiselige blomster.

21. august 2023 av Gunilla Von Heland

Oppskrift på tomatsalat med pesto og fetaost

Tid: 10 min.

Antall personer: 4 (som tilbehør)

  • 600 g tomater i ulike farger
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1⁄2 dl pesto
  • 1⁄2 ss olivenolje
  • 2 + 2 stilker basilikum
  • 1⁄2 dl grovrevet parmesan
  • 100 g fetaost
  • 1 krm kvernet svart pepper

Slik gjør du:

  1. Skyll og skjær tomatene i skiver. Rist pinjekjernene i en tørr, varm stekepanne. Rør ut pestoen med olje. Strimle 2 stilker basilikum.
  2. Vend tomater med basilikum og pesto. Dryss parmesan, smuldret fetaost, basilikumblader og pepper over, og server.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...