© Inger Mari Greni

Ovnsbakt chèvre

Superenkel og deilig forrett med smeltet chévre og granatepler.

1. desember 2015 av Camilla Jensen

Når denne osten kommer ut av ovnen, gjelder det å ha alt annet klart – den må nytes øyeblikkelig, gjerne sammen med en fruktig chardonnay! En klassisk forrett som gjør seg på en seng av små salatblader i ulike farger, og med et dryss av syrlige granateplekjerner.

 

Vanskelighetsgrad: ★★★★

Antall porsjoner: 4

200 g chèvre – helst i rull, skåret i 4 skiver 1 ss olivenolje
1⁄2 l små salatblader i ulike farger
2 dl granateplekjerner

4 ss flytende honning eller lønnesirup nykvernet svart pepper

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 200 °C. Hell litt olivenolje på et lite ildfast fat. Legg ostebitene på fatet og sett det midt i ovnen i 7–8 minutter, til osten så vidt begynner å smelte.

2. I mellomtiden heller du vin i glassene, fordeler de skylte og godt avrente salatbladene på por- sjonstallerkener og sørger for at de som skal nyte denne fristelsen setter seg til bords. Når osten er klar, legger du den på salaten, drysser over gra- nateplekjernene, ringler over det søte og drar noen drag med pepperkvernen. Servér, skål, nyt!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...