© Linda Engelstad

Terte med karamellisert pære, rødløk og chévre

Søte pærer og løk smaker himmelsk med chèvre og pinjekjerner. Server gjerne terten med en grønn salat. Oppskriften er hentet fra søstrene Engelstads vegetarkokebok.

5. april 2019 av Linda Engelstad & Lene Engelstad
© Linda Engelstad

Tid: 60 + min. Antall porsjoner: Terteform 26 cm

Grov paideig: 

100 g hvetemel 
100 g sammalt hvete, fin 
40 g havremel 
150 g kaldt smør 
1 egg 
2 ss kaldt vann 
tørkede erter til forsteking av deig


Paifyll:

2 rødløk 
3–4 pærer 
40 g smør
2 ss sukker 
2 ss balsamicoeddik 
200 g chèvre 
4 ss pinjekjerner 
en neve frisk timian


Slik gjør du: 

1. Bland sammen de ulike meltypene. Smuldre i smøret, gjerne ved å bruke en kjøkkenmaskin. Bland deretter inn egg og vann. Bland alt raskt sammen. Det er viktig at du ikke elter for mye. Sett i kjøleskapet i minst en time. 

2. Skjær rødløk og pærer i tynne skiver. Varm smør, sukker og balsamicoeddik i en stor stekepanne. Tilsett rødløk og pærer og stek til væsken er borte og rødløken og pærene har blitt karamellisert. 

3. Kjevle ut paideigen og ha den i formen. Sett formen i kjøleskapet i cirka 30 min. Prikk deigen. Legg deretter et bakepapir over deigen, fyll på med tørkede erter for å unngå at deigen hever seg under steking, og forstek paideigen på 220 °C i cirka 10 min. Ta formen ut av ovnen, fjern bakepapir og erter. 

4. Fyll paideigen med karamelliserte pærer og rødløk. Del chèvre i skiver og legg dem på toppen. Sett formen tilbake i ovnen og stek paien i ytterligere 10 min. eller til den er gyllen. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne. Topp paien med frisk timian og ristede pinjekjerner.

Tips! Forstek paibunnen kvelden før, så går middagen raskt dagen etter.

Les også: Ny kokebok fra søstrene Engelstad

Seneste

Kanskje er du også interessert i...