Perfekt forrett til juleselskapet: chèvre chaud med granateplesalsa

Chèvretoast på fransk vis! Sammen med sprøtt, nystekt brød er dette en god start på en middag. Granateple og sirup bryter igjennom med en frisk sødme.

Granateplesalsa
© Helén Pe

Slik lager du chèvre chaud med granateplesalsa:

Tid: 15 min. + 10 min. i ovnen
Antall porsjoner: 4

  • 200 g chèvre
  • 2 ss flytende honning, gjerne akasie
  • 2 kvister rosmarin
  • 1 ts olivenolje

Salsa:

  • 150 g cherrytomater på stilk
  • ½ ts flaksalt
  • 1 granateple
  • 1 liten potte basilikum
  • 2 ss granateplesirup
  • 2 ss olivenolje
  • 1 krm kvernet svart pepper

Tilbehør:

  • Nystekte hvitløksbagetter eller ristet surdeigsbrød

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 250 °C grill.
  2. Salsa: Skjær tomatene i små terninger og bland med flaksalt. Legg tomatene i en sil, og la dem renne av i ca. 10 min. Del granateplet i to, og grav ut kjernene. Finhakk basilikumbladene. Rør sammen alle ingrediensene til salsaen.
  3. Skjær osten i to tykke skiver, og leggdem i en liten smurt ildfast form. Ringle honning over. Bland rosmarinen med olivenolje, og legg den oppå osten.
  4. Gratiner midt i ovnen i ca. 10 min, til osten smelter og begynner å bli gyllen.
  5. Fordel litt av salsaen på chèvren. Server den varme osten med ekstra salsa og hvitløksbrød.