Les også

7 sunne kaker

Sunn dessert:
Sunn dessert:

Denne nydelige desserten kan også fint nytes som frokost! Lag dobbel porsjon og oppbevare resten i en plastboks med tett lokk.

© Studio Dreyer Hensley

Stekte nektariner med hakkede mandler og valnøtter

Deilig dessert du kan spise med god samvittighet!

25. juli 2016 av Berit Nordstrand

4 porsjoner


Du trenger:

6 nektariner, halvert og utkjernet

2 ss smør

Saften av 3-4 appelsiner

Revet skall fra 2 appelsiner

2 ss flytende honning

1 håndfull av hver av valnøtter og ristede mandler, grovhakket

4 ss gresk yoghurt

Friske myntespirer til pynt eller 2 ss finhakkede estragonblad


Har du fått med deg? Disse fruktene bør du spise mer av


Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 175 grader. Legg nektarinene  med skinnsiden ned i en teflonbelagt bakeform med lave kanter, og sett den til side.

2. Smelt smøret i en slipp-lett stekepanne. Ha i appelsinsaft, revet skall og honning så snart smøret er smeltet. Visp til det er godt blandet.

3. Hell væsken over nektarinene og dryss over hakkede nøtter. Stek i ca. 1 time, eller til toppen av frukten er gyllen. 

4. Ta formen ut av ovnen, legg 3 halve nektariner på hver tallerken og drypp på saft og dryss over nøtter fra stekepannen. Legg en skje yoghurt på midten av hver nektarin og pynt med friske urter.


Restetips!

Selv om denne oppskriften sier at nektarinene skal serveres varme rett fra ovnen, kan du godt doble oppskriften og oppbevare resten i en plastboks med tett lokk. Server den romtemperert til frokost med naturell gresk yoghurt og 2 spiseskjeer hjemmelaget granola eller mysli.

Oppskriften er fra Berit Nordstrands bok «En ny start».

Kanskje er du også interessert i...