4 porsjoner
Du trenger:
6 nektariner, halvert og utkjernet
2 ss smør
Saften av 3-4 appelsiner
Revet skall fra 2 appelsiner
2 ss flytende honning
1 håndfull av hver av valnøtter og ristede mandler, grovhakket
4 ss gresk yoghurt
Friske myntespirer til pynt eller 2 ss finhakkede estragonblad
Har du fått med deg? Disse fruktene bør du spise mer av
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 175 grader. Legg nektarinene med skinnsiden ned i en teflonbelagt bakeform med lave kanter, og sett den til side.
2. Smelt smøret i en slipp-lett stekepanne. Ha i appelsinsaft, revet skall og honning så snart smøret er smeltet. Visp til det er godt blandet.
3. Hell væsken over nektarinene og dryss over hakkede nøtter. Stek i ca. 1 time, eller til toppen av frukten er gyllen.
4. Ta formen ut av ovnen, legg 3 halve nektariner på hver tallerken og drypp på saft og dryss over nøtter fra stekepannen. Legg en skje yoghurt på midten av hver nektarin og pynt med friske urter.
Restetips!
Selv om denne oppskriften sier at nektarinene skal serveres varme rett fra ovnen, kan du godt doble oppskriften og oppbevare resten i en plastboks med tett lokk. Server den romtemperert til frokost med naturell gresk yoghurt og 2 spiseskjeer hjemmelaget granola eller mysli.
Oppskriften er fra Berit Nordstrands bok «En ny start».