
© Lisa Björner
Tid: 20 min. + 12 min. i ovnen
Antall kjeks: 25
200 g smør, romtemperert
2 ½ dl brunt sukker
1 dl sukker
1 egg
2 ss vann
2 dl hvetemel
1 ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
½ ts natron
1 krm salt
7 dl havregryn
2 dl rosiner
2 dl grovhakkede valnøtter
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 °C. Rør smør, brunt sukker og sukker porøst. Tilsett egg og vann.
2. Bland mel, kanel, vaniljesukker, natron og salt. Rør dette sammen med smørblandingen til en jevn røre. Tilsett havregryn, rosiner og valnøtter.
3. Del deigen i 25 biter og fordel på et stekebrett dekket med bakepapir.
4. Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 12 min. Kjeksene skal fortsatt være myke når de tas ut av ovnen. La kjeksene ligge på brettet for å stivne litt. Legg dem deretter på en rist til avkjøling