© Lisa Björner

Havrekjeks med valnøtt og rosin

Disse kjeksene er utrolig gode. Når deigen er ferdig blandet lager de nesten seg selv!

27. april 2022 av Lisa Eisenman Frisk og Monica Eisenman
havrekjeks oppskrift rosin valnøtt
© Lisa Björner

Tid: 20 min. + 12 min. i ovnen
Antall kjeks: 25 

200 g smør, romtemperert
2 ½ dl brunt sukker
1 dl sukker
1 egg
2 ss vann
2 dl hvetemel
1 ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
½ ts natron
1 krm salt
7 dl havregryn
2 dl rosiner
2 dl grovhakkede valnøtter 

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 175 °C. Rør smør, brunt sukker og sukker porøst. Tilsett egg og vann. 

2. Bland mel, kanel, vaniljesukker, natron og salt. Rør dette sammen med smørblandingen til en jevn røre. Tilsett havregryn, rosiner og valnøtter. 

3. Del deigen i 25 biter og fordel på et stekebrett dekket med bakepapir. 

4. Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 12 min. Kjeksene skal fortsatt være myke når de tas ut av ovnen. La kjeksene ligge på brettet for å stivne litt. Legg dem deretter på en rist til avkjøling

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...