Minisukkerbrød med stekte nektariner

En smakfull og sommerlig dessert som er enkel å lage. Perfekt når det skal serveres noe godt og søtt.

© Helén Pe/Allt om Mat

Hvis du ikke har små porsjonsformer kan du lage et stort sukkerbrød i en firkantet kake­ form og skjære i biter. Da må du endre steketiden til ca. 40 min. ved 175 °C i en vanlig ovn.

Visste du forresten at bokhvete, som vi bruker i denne oppskriften, ikke er hvete i det hele tatt, men en type nøtter?

Tid: 45 min. + 45 min. steketid

Antall kaker: 12

Her er ingrediensene:

100 g smør
1⁄2 sitron
2 egg
1 1⁄2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
et par klyper salt
3⁄4 dl melkRistet bokhvete, ca. 3 dl:

2 ss kokosolje
3 dl hele bokhvetegryn
3 ss eplemos
1 ss lønnesirup eller honning
1 ts vaniljesukkerNektariner:
2 nektariner
1 ss smør
2–3 ss sukker
Hvit glasur:
1 1⁄2 dl melis
1 ss vann
Rømme med sitron:

200 g seterrømme
1 ss presset sitronsaft
3 ss melis ### Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 °C varmluft. Brun smøret i en kasserolle, når det har sluttet å boble er det ferdig. La smøret avkjøles. Skyll sitronen godt i lunkent vann. Finriv skallet.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland melet med sitron skall, vaniljesukker, bakepulver og salt, og bland det med eggene i en bake bolle vekselvis med smøret og melken.

3. Fordel røren i små, godt smurte avlange former på ca. 4 x 10 cm, gjerne av silikon. Bruk ev. store muffinsformer. Fyll formene 3⁄4 opp.

4. Stek midt i ovnen i ca. 15–20 min. La sukkerbrødene avkjøles før du tar dem ut av formene og lar dem avkjøles helt på rist.

5. Ristet bokhvete: Skru ned ovnstemperaturen til 150 °C. Smelt kokosoljen og bland med bok­ hveten. Ha i resten av ingrediensene og strø ut­ over et stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 30–40 min. La det avkjøles.

6. Nektariner: Fjern steinene fra nektarinene og skjær dem i båter. Smelt smøret i en stekepanne og legg i nektarin båtene. Strø over sukkeret og la småkoke til sukkeret har smeltet helt.

7. Glasur: Rør sammen melis og vann. Ha glasuren over i en kakesprøyte og pynt minisukkerbrø­dene. La glasuren stivne.

8. Rømme: Visp sammen rømme, sitronsaft og melis med en miksmaster eller stavmikser.

9. Server minisukkerbrødene med nektariner og sitronrømme, og en skål med bokhvete til å strø over.

Tips: Bokhvete kan byttes ut med kakesmuler, hakkede hasselnøtter, mandler eller smuldret marengs.