Slik lager du mandelkaker fylt med kaffelikørkrem

Perfekte godbiter til kaffen! Mandelkakene er litt seige i konsistensen, og sjokaramelldeganachen smelter i munnen.

Mandelkaker jul
© Styling: Cecilia Hagerling Larsson / Foto: Helén Pe

Mandelkaker fylt med kaffelikørkrem

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 dobbeltkaker

  • 60 g mandelmasse
  • ½ eggehviter
  • ¼ g sukker
  • ¼ dl mandelsplitter

Kaffelikørkrem:

  • 30 g mørk sjokaramellde (55 %)
  • ¼ dl kremfløte
  • ¼ ss honning
  • ½ ss kaffelikør
  • ¼ ss smør, romtemperert
  • ¼ ts pulverkaffe, knust i morter
  • ¼ klype salt

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader. Riv mandelmassen på et rivjern og rør den sammen med eggehviter og sukker til en jevn røre.
  1. Legg røren spredd i små dotter på et stekebrett med bakepapir, de flyter ganske mye utover. Strø over mandelsplitter. Stek midt i ovnen i 12–15 min. til kakene har fått litt gyllen farge i kantene. La dem avkjøles før du løsner dem forsiktig fra papiret, gjerne med en stekespade.
  1. Kaffelikørkrem: Finhakk sjokoladen. Kok opp fløte og honning. Hell blandingen over sjokoladen og la det stå i ca. 30 sek. Rør om til blandingen er jevn. Tilsett likør, smør, pulverkaffe og salt. Rør om til kremen er myk og jevn. Legg plastfolie rett på kremen, så den ikke kommer i kontakt med luft. La det stå i romtemperatur til den er avkjølt og fast, 2–3 timer.
  1. Sprøyt kaffelikørkremen på halvparten av mandelkakene, og legg dem deretter sammen til en dobbeltkake.
Mandelkake med kaffekrem
© Styling: Cecilia Hagerling Larsson / Foto: Helén Pe