Tid: 20 min. + 15 min. steketid
Antall muffins: 12
200 g rabarbra
1 sitron
2 egg
2 ½ dl + 1 ½ ss sukker
litt vaniljesukker
100 g smør
2 dl melk
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
salt
½ ts støtt kardemomme
½ ss potetmel
Havrecrumble:
50 g smør
½ dl sukker
1 ½ dl havregryn
litt vaniljesukker
Kardemommekrem:
2 ½ dl kremfløte
1 ts støtt kardemomme
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 °C. Rens rabarbraen og skjær den i mindre biter. Skyll sitronen i lunkent vann. Riv skallet.
2. Pisk egg, 2 ½ dl sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og rør inn melk og sitronskall. Vend smørblandingen inn i eggedosisen. Bland mel, bakepulver og salt, og rør det inn i eggedosisen til en klumpfri deig.
3. Bland rabarbra med 1 ½ ss sukker, kardemomme og potetmel. Vend rabarbraen ned i deigen. Sett 12 muffinsformer på et stekebrett og fordel deigen i dem.
4. Havrecrumble: Smelt smøret. Rør inn sukker, havregryn og vaniljesukker. Fordel crumbelen oppå muffinsdeigen. Stek midt i ovnen i ca. 15 min. Ta dem ut av ovnen, og avkjøl på rist.
5. Kardemommekrem: Pisk fløten til en luftig krem og rør inn kardemomme. Server den til muffinsene.
Les også: 7 sunne kaker
