rabarbramuffins oppskrift
© Lisa Björner

Du har neppe smakt muffins med disse to smakfulle ingrediensene

Rabarbra og kardemomme er en himmelsk match! Her får kardemomme lov til å sette smak på både muffinsene og den luftige kremen.

23. juni 2022 av Anna Wendt

Tid: 20 min. + 15 min. steketid
Antall muffins: 12 

200 g rabarbra
1 sitron
2 egg
2 ½ dl + 1 ½ ss sukker
litt vaniljesukker
100 g smør
2 dl melk
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
salt
½ ts støtt kardemomme
½ ss potetmel 

Havrecrumble:
50 g smør
½ dl sukker
1 ½ dl havregryn
litt vaniljesukker 

Kardemommekrem:
2 ½ dl kremfløte
1 ts støtt kardemomme

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 200 °C. Rens rabarbraen og skjær den i mindre biter. Skyll sitronen i lunkent vann. Riv skallet. 

2. Pisk egg, 2 ½ dl sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og rør inn melk og sitronskall. Vend smørblandingen inn i eggedosisen. Bland mel, bakepulver og salt, og rør det inn i eggedosisen til en klumpfri deig. 

3. Bland rabarbra med 1 ½ ss sukker, kardemomme og potetmel. Vend rabarbraen ned i deigen. Sett 12 muffinsformer på et stekebrett og fordel deigen i dem. 

4. Havrecrumble: Smelt smøret. Rør inn sukker, havregryn og vaniljesukker. Fordel crumbelen oppå muffinsdeigen. Stek midt i ovnen i ca. 15 min. Ta dem ut av ovnen, og avkjøl på rist. 

5. Kardemommekrem: Pisk fløten til en luftig krem og rør inn kardemomme. Server den til muffinsene.

Les også: 7 sunne kaker

muffins oppskrift
© Lisa Björner

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...