Slik lager du baileymousse med kakesmuler, bringebær og karamellsaus

En myk og luftig mousse med smak av sjokolade og fløtelikør. Sprø smuler er prikken over i-en i denne desserten.

Oppskrift på baileymousse
© Styling: Cecilia Hagerling Larsson / Foto: Helén Pe

Baileymousse med kakesmuler, bringebær og karamellsaus

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers.

  • ½ dl kremfløte
  • ½ eggeplommer
  • egg
  • ½ sukker
  • ⅓ ss vann
  • 50 g Baileys (eller annen fløtelikør)
  • 50 g mørk sjokolade (55 %)

Karamellsaus:

  • 40 g glukosesirup
  • ½ dl sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 10 g smør
  • ⅓ ts vaniljesukker
  • ¼ ts salt

Topping:

  • ⅓ dl kremfløte
  • ⅓ dl bringebær
  • ⅓ dl kakesmuler

Slik gjør du:

  1. Visp fløten til luftig krem og sett den i kjøleskapet. Ha eggeplommer, egg, sukker og vann i en stålbolle som tilhører kjøkkenmaskin. Sett bollen over et varmt vannbad. La blandingen tykne mens du visper, til den holder 82 grader. Visp blandningen til den avkjøles i kjøkkenmaskinen. Bland i fløtelikøren.
  1. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad eller i mikroen, til den er ca. 55 grader. Vend inn ⅓ av fløten i sjokoladen, og rør til den er jevn og blank. Vend forsiktig eggeblanding og fløte vekselvis inn i sjokoladeblandingen, med en slikkepott, til alt er blandet.
  1. Fordel moussen i seks porsjonsglass, og la det stå i kjøleskapet i ca. 4 timer.
  1. Karamellsaus: Kok opp glukose og sukker på middels høy til høy varme. La småkoke til det blir en gyllenbrun karamell, 150 grader. Rør om av og til.
  1. Kok opp fløten og tilsett sukkerblandingen, litt av gangen, under omrøring. La det koke til en jevn saus. Ta kjelen av varmen og tilsett smør, vaniljesukker og salt. La sausen avkjøles i romtemperatur.
  1. Topping: Ha ca. 1 ss karamellsaus i hvert glass. Visp fløte til krem, og ha den i en sprøytepose. Sprøyt krem på midten av hvert glass. Topp med halve bringebær og kakesmuler.
MOUSSEDESSERT
© Styling: Cecilia Hagerling Larsson / Foto: Helén Pe