Pynt: mMnimarengs, oxalis eller mynte eventuelt spiselig gullpulver
Slik gjør du
Hakk sjokoladen. Smelt den over vannbad. Avkjøl. Skyll sitronen grundig i lunkent vann. Riv skallet.
Visp eggeplommene og bland dem inn i sjokoladen, litt etter litt. Visp fløten stiv. Vend inn krem og sitronskall i sjokoladen. Fordel moussen i glass og sett dem i kjøleskapet.
Sitrongelé: Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Skyll sitronen grundig i lunkent vann. Riv skallet og press ut 2 ss saft.
Kok opp vann og sukker og rør til suk- keret er oppløst. Ta kjelen fra varmen. Ta opp og smelt gelatinplatene i sukker- laken. Bland inn sitronsaft og -skall.
Fordel geléen over moussen i glass- ene. La stå i kjøleskapet i ca. 2 timer eller over natten.
Topp moussen med marengs og pynt med urter og g jerne gullpulver ved servering.