Oppskrift på hvit sjokolade-mousse med sitron

Hva med en søt og myk mousse med en herlig sitronsmak til nyttår?

© Ulrika Ekblom
Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 People

  • 75 g hvit sjokolade
  • ¼ sitron
  • ½ eggeplommer
  • 1 dl kremfløte

Sitrongelé

  • ½ gelatinplater
  • ¼ sitron
  • ¼ dl vann
  • ¼ dl sukker

Pynt: mMnimarengs, oxalis eller mynte eventuelt spiselig gullpulver

Slik gjør du

  1. Hakk sjokoladen. Smelt den over vannbad. Avkjøl. Skyll sitronen grundig i lunkent vann. Riv skallet.
  1. Visp eggeplommene og bland dem inn i sjokoladen, litt etter litt. Visp fløten stiv. Vend inn krem og sitronskall i sjokoladen. Fordel moussen i glass og sett dem i kjøleskapet.
  1. Sitrongelé: Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Skyll sitronen grundig i lunkent vann. Riv skallet og press ut 2 ss saft.
  1. Kok opp vann og sukker og rør til suk- keret er oppløst. Ta kjelen fra varmen. Ta opp og smelt gelatinplatene i sukker- laken. Bland inn sitronsaft og -skall.
  1. Fordel geléen over moussen i glass- ene. La stå i kjøleskapet i ca. 2 timer eller over natten.
  1. Topp moussen med marengs og pynt med urter og g jerne gullpulver ved servering.
© Oppskrifter og styling: Liselotte Forslin Foto: Ulrika Ekblom