© Helén Pe/Allt om Mat

Vanilje- og jordbæriskrem med kakesmuler

En frisk dessert som er lett å lage og som smaker av søte bær.

16. juli 2019 av Cecilia Hansson

Du kan forenkle oppskriften ved å hoppe over å bake kakesmuler og bare knuse ferdigkjøpte kaker eller søte kjeks i stedet.

Tid: 30 min. + 24 timer i kjøleskap + tid til nedfrysing + 15 min. steketid
Antall porsjoner: 6–8

Her er ingrediensene:

1 gelatinplate
1 vaniljestang
3 dl helmelk
2 dl kremfløte
6 eggeplommer
1 1⁄2 dl sukker
3⁄4 dl jordbærsyltetøy


Kakesmuler: 

100 g smør
2 1⁄2 dl hvetemel 
1⁄2 dl sukker
et par klyper salt 
1 ss kaldt vann


Tilbehør: 

eventuelt iskremkjeks

Slik gjør du:

1. Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann i ca. 5 min. Del vanilje­ stangen i to på langs og skrap ut frøene.


2. Kok opp melk, fløte, vaniljefrø og ­stang. Visp eggeplommer og sukker hvitt og luftig i en bakebolle. Hell vaniljemelken over de piskede eggene og bland godt.


3. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm opp mens du hele tiden visper til temperaturen er 85 °C. Ta kasserollen vekk fra var­men. Klem vannet ut av gelatinplaten og la den smelte i iskremrø­ren. Sil røren og la den avkjøles. La gjerne røren stå og modne i kjøleskapet i ca. 24 timer. Frys deretter ned iskremen i en iskrem­maskin.

4. Kakesmuler: Sett ovnen på 175 °C. Bland smør, mel, sukker og salt. Ha i vannet og arbeid det raskt sammen til en deig. Smuldre deigen utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ov­nen i ca. 15 min. Rør gjerne rundt i smulene en gang i løpet av ste­ketiden. La smulene avkjøles.

5. Bland den ferdige iskremen med kakesmuler og litt av jordbær­ syltetøyet. Ha i resten av syltetøyet og lag «virvler» i iskremen med en spiseskje for å få et fint mønster. Server eventuelt iskre­men i ferdigkjøpte iskremkjeks.

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...