Ristet mandelpannacotta med syltede appelsinskiver

En pannacotta er enkel å forberede og ser flott ut i porsjonsglass. Den klassiske varianten er med vanilje, men denne er en deilig variant med ristede mandler. Stek dem forsiktig i ovnen, slik at de ikke blir svidd.

Ristet mandelpannacotta med syltede appelsinskiver
© Anna Kern

Ristet mandelpannacotta med syltede appelsinskiver

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • 25 g mandler
  • 1½ dl kremfløte
  • ½ dl melk

Pynt

  • syltede blodappelsinskiver samt litt av laken, se oppskrift under

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Legg mandlene på et bakepapirkledd stekebrett. Rist midt i ovnen i ca. 10 min. La mandlene avkjøles, og grovhakk dem.
  1. Kok opp mandler, fløte og melk i en kjele. Ta kjelen til side og la det trekke i ca. 30 min.
  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Sil av mandlene g jennom en finmasket sil.
  1. Kok opp fløtemelken igjen sammen med sukker og salt. Ta opp gelatinplatene og la dem smelte i mandelmelken. Fordel røren i små porsjonsformer eller glass. Sett dem i kjøleskapet og la dem stivne i ca. 4 timer.
  1. Pynt pannacottaen med appelsinskiver og litt av appelsinlaken, og server.

Tips! Spar på mandlene og bland dem inn i frokostgrøten.

Syltede blodappelsiner

De syltede blodappelsinskivene har lang holdbarhet. De som blir til overs fra desserten, er fine til for eksempel kakepynt.

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 skiver

  • ¼ blodappelsin
  • ⅓ dl vann
  • ¼ dl sukker
  • salt

Slik gjør du:

  1. Vask appelsinen grundig i lunkent vann. Skjær den i tynne skiver. Legg skivene i en gryte, og hell over vannet.
  1. Kok langsomt opp, og la skivene surre på lav varme i ca. 5 min. Tilsett sukker og salt, og kok videre i ca. 25 min., til sukkerlaken har fått farge fra appelsinen og er blitt tyktflytende. Avkjøl.
Panacotta med blodappelsin
© Anna Kern