© Juliana Wicklund

Blåbær-panna cotta med lime

Fristende lavkarbo-dessert uten rørsukker!

6. august 2015 av Ulrika Davidsson

Panna cotta er en italiensk fløtepudding. Frisk og syrlig, og supergod med bær! Lag gjerne panna cottaen dagen før du skal servere den.

 

Til 4 porsjoner

1 dl frosne blåbær

2 blad gelatin

2 dl kremfløte

2 ss agavesirup eller 1 ss steviadryss

revet ytterskall av 1 lime

 

Til garnityr:

1 dl pisket kremfløte

1 dl friske blåbær og

granateplekjerner

 

Slik gjør du:

1. Legg blåbærene i en kjøkkenmaskin, og kjør til bærene er som en røre.

2. Legg gelatinbladene i kaldt vann. Kok opp kremfløten sammen med agavesirupen eller steviadrysset. Tilsett blåbærrøren og det revne limeskallet. Bland inn gelatinbladene, og rør om til de har smeltet.

3. Hell kremfløte-blandingen i 4 dessertskåler eller dessertglass, og la dem deretter få stå i kjøleskapet i minst 2 timer – og gjerne 4 timer.

Ta frem panna cottaene noen minutter før servering, og ha pisket kremfløte, friske blåbær og granateplekjerner på toppen.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...