Panna cotta er en italiensk fløtepudding. Frisk og syrlig, og supergod med bær! Lag gjerne panna cottaen dagen før du skal servere den.
Til 4 porsjoner
1 dl frosne blåbær
2 blad gelatin
2 dl kremfløte
2 ss agavesirup eller 1 ss steviadryss
revet ytterskall av 1 lime
Til garnityr:
1 dl pisket kremfløte
1 dl friske blåbær og
granateplekjerner
Slik gjør du:
1. Legg blåbærene i en kjøkkenmaskin, og kjør til bærene er som en røre.
2. Legg gelatinbladene i kaldt vann. Kok opp kremfløten sammen med agavesirupen eller steviadrysset. Tilsett blåbærrøren og det revne limeskallet. Bland inn gelatinbladene, og rør om til de har smeltet.
3. Hell kremfløte-blandingen i 4 dessertskåler eller dessertglass, og la dem deretter få stå i kjøleskapet i minst 2 timer – og gjerne 4 timer.
Ta frem panna cottaene noen minutter før servering, og ha pisket kremfløte, friske blåbær og granateplekjerner på toppen.