Din nettleser er utdatert! Dessverre støtter ikke dette nettstedet eldre nettlesere. Vennligst oppgrader nettleseren og forsøk igjen.
Les mer17. mai er herlig med en pavlova eller marengskake i hvitt, rødt og blått!
Marengsentusiast Kristine Ilstad bak den populære kakebloggen Det søte liv, deler oppskriften på en fantastisk marengskake – som du garantert vil imponere gjestene med.
Skal du bake pavlova til 17. mai? Slik lykkes du med marengsen – hver gang
6 eggehviter
400 g sukker
1 ts eddik
30 g mandelflak
6 dl kremfløte
Friske bringebær og blåbær
Melisdryss
1. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en skikkelig tykk og blank marengs. Vend eddiken forsiktig inn i marengsen.
2. Dekk 2 stekeplater med bakepapir. Tegn 3 sirkler på bakepapiret i størrelsene 24, 18 og 15 cm.
3. Smør marengsen ut innenfor sirklene så du får 3 marengskaker. Dryss over mandelflak.
4. Sett begge stekeplatene inn i ovnen og stek marengsbunnene på varmluft ved 150 °C i 1 time. Skru av varmen på ovnen og la marengsbunnene bli værende i ovnen i 1 time til og tørke i ettervarmen. Ta marengsbunnene ut av ovnen og la dem bli helt kalde.
5. Før servering settes marengsbunnene sammen, med pisket krem og friske bær mellom lagene. Sikt over melis til pynt.
Få smarte tips om helse og kosthold, deilige oppskrifter og spennende intervjuer. Les mer