1. mai er herlig med en pavlova eller marengskake i hvitt, rødt og blått!

Marengsentusiast Kristine Ilstad bak den populære kakebloggen Det søte liv, deler oppskriften på en fantastisk marengskake – som du garantert vil imponere gjestene med.

Skal du bake pavlova til 17. mai? Slik lykkes du med marengsen – hver gang

Marengsbunner:

6 eggehviter

400 g sukker

1 ts eddik

30 g mandelflak

Fyll:

6 dl kremfløte

Friske bringebær og blåbær

Pynt:

Melisdryss

Slik gjør du det:

1. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en skikkelig tykk og blank marengs. Vend eddiken forsiktig inn i marengsen.

2. Dekk 2 stekeplater med bakepapir. Tegn 3 sirkler på bakepapiret i størrelsene 24, 18 og 15 cm.

3. Smør marengsen ut innenfor sirklene så du får 3 marengskaker. Dryss over mandelflak.

4. Sett begge stekeplatene inn i ovnen og stek marengsbunnene på varmluft ved 150 °C i 1 time. Skru av varmen på ovnen og la marengsbunnene bli værende i ovnen i 1 time til og tørke i ettervarmen. Ta marengsbunnene ut av ovnen og la dem bli helt kalde.

5. Før servering settes marengsbunnene sammen, med pisket krem og friske bær mellom lagene. Sikt over melis til pynt.