- mai er herlig med en pavlova eller marengskake i hvitt, rødt og blått!
Marengsentusiast Kristine Ilstad bak den populære kakebloggen Det søte liv, deler oppskriften på en fantastisk marengskake – som du garantert vil imponere gjestene med.
Skal du bake pavlova til 17. mai? Slik lykkes du med marengsen – hver gang
Marengsbunner:
6 eggehviter
400 g sukker
1 ts eddik
30 g mandelflak
Fyll:
6 dl kremfløte
Friske bringebær og blåbær
Pynt:
Melisdryss
Slik gjør du det:
1. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en skikkelig tykk og blank marengs. Vend eddiken forsiktig inn i marengsen.
2. Dekk 2 stekeplater med bakepapir. Tegn 3 sirkler på bakepapiret i størrelsene 24, 18 og 15 cm.
3. Smør marengsen ut innenfor sirklene så du får 3 marengskaker. Dryss over mandelflak.
4. Sett begge stekeplatene inn i ovnen og stek marengsbunnene på varmluft ved 150 °C i 1 time. Skru av varmen på ovnen og la marengsbunnene bli værende i ovnen i 1 time til og tørke i ettervarmen. Ta marengsbunnene ut av ovnen og la dem bli helt kalde.
5. Før servering settes marengsbunnene sammen, med pisket krem og friske bær mellom lagene. Sikt over melis til pynt.