Slik lager du sommerens beste sitronsorbet med prosecco

Så frisk, så delikat, og så lett å lage!

Sitronsorbet
© Ulrika Ekblom/Söderberg/ Agentur/Allt om Mat

Ingredienser:

For 6 personer.

5 dl Sitron, saft

3 dl Sirup, lys

2 ss. Mynte, frisk

7 1/2 dl Prosecco

Slik lager du sitronsorbet med prosecco:

Den kan også lages i iskremmaskin, da får den en litt mer kremete konsistens.

  1. Bland presset sitronsaft, sirup og hakket mynte godt, og hell over i en lav metallform.

  2. Sett formen i fryseren og rør om med en skje etter 1 time. Rør deretter en gang i timen i ca. 6 timer, til sorbeten har fått en fast, men kremet konsistens.

  3. Fordel sorbeten i dessertglass og hell forsiktig litt kald prosecco over. Pynt med friske mynteblader.