Lag iskrem som Hellstrøm
Få 10 gode is-råd og -oppskrift fra brødrene Hellstrøm.
Iskremfabrikken
Brødrene Jan (64) og Eyvind (62) Hellstrøm har matinteressen til felles, og i mange år har de drømt om å skrive bok sammen.
Prosjektet har fått tittelen Iskremfabrikken.
Klikk deg videre for å få 10 gode iskrem-råd fra Hellstrøm-brødrene, samt oppskrift på avokado is-sufflé.

Brødrene Hellstrøms 10 isråd
Invester i en iskremmaskin som kan stå på kjøkkenbenken. En maskin gir bedre iskrem enn om du lager isen uten maskin.
Invester i en bra 2-liters kasserolle med tykk bunn, en god visp, en bra sil, og et termometer. En stavmisker og en kjøkkenmaskin er uunnværlige hjelpemidler.
Bruk friske bær og urter og sesongens beste råvarer. Bruk helmelk, kremfløte, friske egg, og sukker eller fruktose. Erstatt de proffe kokkenes glukose med Golden Syrup.
Utvis overdreven hygiene. Melk, krem og egg blir raskt bakteriebomber.
Server iskremen så nylaget som mulig.
Hjemmelaget iskrem bør ikke lagres i mer enn 2 uker i en fryser. Innenfor denne tidsrammen kan isen smeltes og kjøres i iskremmaskinen på nytt.
Sorbeter og graniteer har lengre holdbarhet dersom de ikke inneholder egg, men også disse vil tape seg i smak og friskhet.
For å lykkes med en fin anretning av iskremen kan du stille store skjeer i varmt vann før iskremen skaves opp fra beholderen.
Bollene du skal servere iskremen i kan legges i fryseren en halvtime før servering slik at den ikke smelter så raskt etter servering.
Til iskrem er det godt med vann eller en god årgangs-madeira.

Avokado is-sufflé
Dette trenger du:
4 eggehviter
2 dl kremfløte
2 ss melis
2 avokadoer
Saften av 2 lime
1 toppet ts fersk revet ingefær
100 g sukker
Noen bringebær
Slik gjør du:
Legg bakepapir rundt små suffléformer og fest med gummistrikk. Bakepapiret skal være ca. 3 cm over formene.
Ta ut avokadokjøttet og mos det med gaffel sammen med limejuice. Tilsett revet ingefær.
Pisk kremfløte med sukker og bland avokadomassen forsiktig inn i kremen. Pisk eggehvitene halvt ferdig og tilsett melis og stivpisk. Vend inn eggehvitene i avokadokremen.
Fordel avokadokremen i formene og sett i fryser over natten. Ta ut av fryseren i god tid før servering. Ta av papiret.
Anrett med små skiver av avokado og friske bringebær, og dryss over melis.



