Brødrene Hellstrøms 10 isråd
1. Invester i en iskremmaskin som kan stå på kjøkkenbenken. En maskin gir bedre iskrem enn om du lager isen uten maskin.
2. Invester i en bra 2-liters kasserolle med tykk bunn, en god visp, en bra sil, og et termometer. En stavmisker og en kjøkkenmaskin er uunnværlige hjelpemidler.
3. Bruk friske bær og urter og sesongens beste råvarer. Bruk helmelk, kremfløte, friske egg, og sukker eller fruktose. Erstatt de proffe kokkenes glukose med Golden Syrup.
4. Utvis overdreven hygiene. Melk, krem og egg blir raskt bakteriebomber.
5. Server iskremen så nylaget som mulig.
6. Hjemmelaget iskrem bør ikke lagres i mer enn 2 uker i en fryser. Innenfor denne tidsrammen kan isen smeltes og kjøres i iskremmaskinen på nytt.
7. Sorbeter og graniteer har lengre holdbarhet dersom de ikke inneholder egg, men også disse vil tape seg i smak og friskhet.
8. For å lykkes med en fin anretning av iskremen kan du stille store skjeer i varmt vann før iskremen skaves opp fra beholderen.
9. Bollene du skal servere iskremen i kan legges i fryseren en halvtime før servering slik at den ikke smelter så raskt etter servering.
10. Til iskrem er det godt med vann eller en god årgangs-madeira.