Denne mazarinen smaker akkurat som appelsinsjokolade!

Få oppskriften på sjokolade- og appelsinmazarin med tosca.

Julemazarin
© Styling: Sophie Berlin / Foto: Joel Wåreus

Oppskrift på sjokolade- og appelsinmazarin med tosca:

30 min. + 28 min. i ovnen

Mazarinen smaker som appelsinsjokolade. Det sprø toscalaget gjør dette til en ordentlig godbit. Kaken bør ikke fryses, da blir nøttene seige når den tines.

Til 8–10 biter:

  • 200 g mandelmasse
  • 50 g smør
  • 100 g melkesjokolade
  • 2 egg
  • 1 ss glutenfritt mel
  • ½ ts bakepulver
  • 1 appelsin

Toscarøre:

  • 100 g blandede nøtter og frø, f.eks. cashewnøtter, sesamfrø, mandler og hasselnøtter
  • 100 g smør
  • 2 ss kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 2 ss glutenfritt mel

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200°. Riv mandelmassen. Smelt smøret. Hakk sjokoladen og la den smelte i smøret. Bland den med mandel massen. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør til en smidig røre. Bland i mel og bakepulver. Skyll og skrubb appelsinen godt i varmt vann, riv skallet og bland det inn i røren.
  2. Hell røren i en smurt springform, 20 cm i diameter. Stek kaken midt i ovnen til røren har stivnet og fått litt farge, ca. 20 min. Ta ut og avkjøl. Øk ovnsvarmen til 225°.
  3. Toscarøre: Grovhakk nøtter og mandler. Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm under forsiktig omrøring til alt er blandet og røren har tyknet La avkjøles i 2–3 min.
  4. Fordel toscarøren på kaken. Stek midt i ovnen til toscarøren og nøttene har fått fin farge, ca. 8 min. Avkjøl kaken på rist.
Julemazarin
© Styling: Sophie Berlin / Foto: Joel Wåreus