Denne mazarinen smaker akkurat som appelsinsjokolade!
Få oppskriften på sjokolade- og appelsinmazarin med tosca.
Oppskrift på sjokolade- og appelsinmazarin med tosca:
30 min. + 28 min. i ovnen
Mazarinen smaker som appelsinsjokolade. Det sprø toscalaget gjør dette til en ordentlig godbit. Kaken bør ikke fryses, da blir nøttene seige når den tines.
Til 8–10 biter:
- 200 g mandelmasse
- 50 g smør
- 100 g melkesjokolade
- 2 egg
- 1 ss glutenfritt mel
- ½ ts bakepulver
- 1 appelsin
Toscarøre:
- 100 g blandede nøtter og frø, f.eks. cashewnøtter, sesamfrø, mandler og hasselnøtter
- 100 g smør
- 2 ss kremfløte
- 1 dl sukker
- 2 ss glutenfritt mel
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200°. Riv mandelmassen. Smelt smøret. Hakk sjokoladen og la den smelte i smøret. Bland den med mandel massen. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør til en smidig røre. Bland i mel og bakepulver. Skyll og skrubb appelsinen godt i varmt vann, riv skallet og bland det inn i røren.
- Hell røren i en smurt springform, 20 cm i diameter. Stek kaken midt i ovnen til røren har stivnet og fått litt farge, ca. 20 min. Ta ut og avkjøl. Øk ovnsvarmen til 225°.
- Toscarøre: Grovhakk nøtter og mandler. Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm under forsiktig omrøring til alt er blandet og røren har tyknet La avkjøles i 2–3 min.
- Fordel toscarøren på kaken. Stek midt i ovnen til toscarøren og nøttene har fått fin farge, ca. 8 min. Avkjøl kaken på rist.