Havegrøt med kokosmelk
© Mats Widén

Kremete havregrøt med kokosmelk

Mange sverger til havregrøt om morgenen. Denne inneholder kokosmelk og smaker litt annerledes enn den tradisjonelle grøten. Prøv denne varianten av Berit Nordstrand!

8. mars 2019 av Berit Nordstrand

Ingredienser:

For 2 personer.

  • 80 g havre, kuttet
  • 2 dl vann
  • 8 ss. kokosmelk
  • 2 ss. kokosolje
  • 2 stk. banan, rå
  • 4 ss. rosiner
  • 4 ss. mandel, skiver
  • 1 ts. kanel, malt
  • 1 håndfull bær, etter valg

Slik lager du havregrøten:

1. Ha havregrynene i en kjele. Hell i vannet, og la havren ligge i bløt natten over.

2. Neste morgen tilsetter du kokosmelk og kokosolje, og lar det hele koke opp. Demp varmen og la det putre videre i 20 min.

3. Skjær bananene i skiver.

4. Tilsett halvparten av bananene og rosinene, og la det putre videre i noen minutter, til havregrynene er gjennomkokte og fått en nøtteliknende konsistens.

5. Mens grøten koker, rister du mandlene i en lyst gyllenbrune i en stekepanne. De er ferdig når de dufter godt. La dem avkjøles.

6. Ha havregrøten i boller, og fordel resten av bananskivene på toppen. Dryss over mandler og kanel, og pynt med noen bær.


Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...