Kremete havregrøt med kokosmelk
Mange sverger til havregrøt om morgenen. Denne inneholder kokosmelk og smaker litt annerledes enn den tradisjonelle grøten. Prøv denne varianten av Berit Nordstrand!
Ingredienser:
For 2 personer.
- 80 g havre, kuttet
- 2 dl vann
- 8 ss. kokosmelk
- 2 ss. kokosolje
- 2 stk. banan, rå
- 4 ss. rosiner
- 4 ss. mandel, skiver
- 1 ts. kanel, malt
- 1 håndfull bær, etter valg
Slik lager du havregrøten:
Ha havregrynene i en kjele. Hell i vannet, og la havren ligge i bløt natten over.
Neste morgen tilsetter du kokosmelk og kokosolje, og lar det hele koke opp. Demp varmen og la det putre videre i 20 min.
Skjær bananene i skiver.
Tilsett halvparten av bananene og rosinene, og la det putre videre i noen minutter, til havregrynene er gjennomkokte og fått en nøtteliknende konsistens.
Mens grøten koker, rister du mandlene i en lyst gyllenbrune i en stekepanne. De er ferdig når de dufter godt. La dem avkjøles.
Ha havregrøten i boller, og fordel resten av bananskivene på toppen. Dryss over mandler og kanel, og pynt med noen bær.