Kremete havregrøt med kokosmelk

Mange sverger til havregrøt om morgenen. Denne inneholder kokosmelk og smaker litt annerledes enn den tradisjonelle grøten. Prøv denne varianten av Berit Nordstrand!

Havegrøt med kokosmelk
© Mats Widén

Ingredienser:

For 2 personer.

  • 80 g havre, kuttet
  • 2 dl vann
  • 8 ss. kokosmelk
  • 2 ss. kokosolje
  • 2 stk. banan, rå
  • 4 ss. rosiner
  • 4 ss. mandel, skiver
  • 1 ts. kanel, malt
  • 1 håndfull bær, etter valg

Slik lager du havregrøten:

  1. Ha havregrynene i en kjele. Hell i vannet, og la havren ligge i bløt natten over.

  2. Neste morgen tilsetter du kokosmelk og kokosolje, og lar det hele koke opp. Demp varmen og la det putre videre i 20 min.

  3. Skjær bananene i skiver.

  4. Tilsett halvparten av bananene og rosinene, og la det putre videre i noen minutter, til havregrynene er gjennomkokte og fått en nøtteliknende konsistens.

  5. Mens grøten koker, rister du mandlene i en lyst gyllenbrune i en stekepanne. De er ferdig når de dufter godt. La dem avkjøles.

  6. Ha havregrøten i boller, og fordel resten av bananskivene på toppen. Dryss over mandler og kanel, og pynt med noen bær.