© Ulrika Pousette/Allt om Mat

Hvit sjokolademousse med polkaspiraler

Vinterhvit, fløyelsmyk og helt uimotståelig sjokolademousse.

30. oktober 2015 av Carina Wall

Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 20 min. + 2 timer for å stivne

Antall porsjoner: 8-10

 

Ingredienser: 

2 gelatinplater

350 g hvit sjokolade

2 1/2 dl + 2 1/2 dl kremfløte

 Garnering:

1 pose polkaspiraler eller polkastenger

 

Slik gjør du:

1. Legg gelatinplatene i bløt i 5 min. i kaldt vann. Hakk sjokoladen.

2. Varm opp 2 1/2 dl kremfløte i en kasserolle og ha i den hakkede sjokoladen. Smelt sjokoladen under omrøring på svak varme. Kryst vannet ut av gelatinplatene, og smelt dem i fløteblandingen. Tilsett 2 1/2 dl fløte.

3. La blandingen avkjøle før du setter den i kjøleskapet for å stivne i 2 timer.

4. Pisk opp moussen, fordel i porsjonsglass og pynt med polkagodteri.

 

Pepperkakekuler med nøttedryss

Sjokoladekuler med julesmak fra pepperkake og sunne nøtter.

 

Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 30 min.

Antall: ca. 50 kuler

 

Ingredienser:

250 g mandelmasse

200 g smør

4 dl havregryn

150 g pepperkaker

2 ss kakao

1 ss vaniljesukker

Garnering:

150 g skåldede mandler

75 g hasselnøttkjerner

200 g mørk sjokolade (70 %)

 

Slik gjør du:

1. Riv mandelmassen grovt på rivjern. Skjær smøret i små terninger.

2. Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør det raskt sammen. Trill massen til 50 små kuler fordelt på et brett kledd med bakepapir og sett kjølig.

3. Garnering: Hakk mandler og nøtter. Bryt sjokoladen i biter, og smelt sjokoladen i mikro eller over vannbad. Rull kulene først i smeltet sjokolade så i nøtteblandingen.

 

Klementin- og mandelskorper

Skorpene er en perfekt vertinnegave i adventstiden.

 

Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 15 min. + 22 min. i ovnen + 1 times tørketid

Antall: ca. 50 skorper

 

Ingredienser: 

100 g romtemperert smør

1 dl sukker

1/2 dl brunt sukker

2 egg

5 1/2 dl hvetemel (330 g)

1 ss vaniljesukker

2 ts bakepulver

100 g mandler

3 klementiner, revet skall

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 0C. Rør smør og sukker porøst. Tilsett 1 egg av gangen og pisk kraftig. Bland i mel, vaniljesukker og bakepulver og elt det inn i deigen. Tilsett hele mandler og revet klementinskall.

2. Del deigen i 4 biter og rull til 4 pølser som klappes ned til en tykkelse på 2-3 cm.

3. Legg "pølsene" over på et stekebrett kledd med bakepapir og stek dem midt i ovnen i ca. 12 min. Senk ovnsvarmen til 175 0C og stek i 10-12 min.

4. Ta ut "pølsene" og skjær dem i ca. 2 cm tykke skiver som du legger flatt på stekebrettet. Senk ovnsvarmen til 100 0C. Tørk skorpene midt i ovnen i ca. 1 time, til de har tørket helt. La dem avkjøle på rist.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...