Kokosmakroner med sjokolade

Lag store deilige julemakroner dyppet i sjokolade.

© Espen Solli og Christian Brun

Ingredienser:

For 25 stk.

5 stk. Eggehvite, rå

250 g Kokos

250 g Sukker, farin, raffinade

1 ss. Potetmel, potetstivelse

200 g Sjokolade, smeltet

Slik lager du kokosmakroner med sjokolade:

  1. Bland eggehviter, kokos og sukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp under stadig omrøring. Massen skal bli seig og ligne på tykk risengrynsgrøt, men den må ikke koke. Trekk kasserollen til side og rør inn potetmelet.

  2. Bruk to teskjeer og lag store fine topper på et stekebrett med bakepapir. Stek kokosmakronene ved 180 ºC i ca. 12–15 minutter. La dem avkjøle seg litt på brettet før du løfter dem over på en rist.

  3. Har du lyst på noe ekstra godt kan du dyppe kokosmakronene halvveis i smeltet sjokolade.